Üdvözöljük a

A Made in Italytól a Made with Italyig – workshop a magyar kereskedelmi kamarák és olasz vállalkozók képviselőivel

honlapján!

-

A Made in Italytól a Made with Italyig – workshop a magyar kereskedelmi kamarák és olasz vállalkozók képviselőivel

Szerző: Czirbik Milán | 2017. június 16.

A két ország közötti kereskedelmi kapcsolatok erősítése volt a célja a 2017. június 15-én, Budapesten megrendezett „Made in Italytól a Made with Italyig” című workshopnak. A Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara szervezésében az ITA (Italian Trade Agency) együttműködésével megtartott találkozó célcsoportja a kis – és középvállalkozások voltak, azért, hogy megtalálják a közös érdekeket és területeket, amik a legnagyobb potenciállal bírnak az olasz – magyar kapcsolatokban.

A rendezvényen Nikoletti Antal, nemzetközi gazdasági kapcsolatokért és fenntartható gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár is részt vett, aki előadásában beszélt többek között a kis- és közép vállalkozások helyzetéről a Magyar gazdasági rendszerben, illetve a KKV-knak nyújtott állami támogatásokról.

 

Az eseményen Teresa Testa, az olasz nagykövetség kereskedelmi attaséja az olasz vállalatok magyarországi befektetési lehetőségeiről tájékoztatta a rendezvény résztvevőit. Ugyancsak az olasz beruházások magyarországi lehetőségeit mérte fel Angelo Arcuri, a Firenzei Confindustria (Olasz Gyáriparos Szövetség) nemzetközi ügyek menedzsere is.

 

Made in Italytól a made with Italyig workshop

 

A találkozó kiemelten fontos napirendi pontja volt a jelenlévő kamarák, így a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara számára is az olasz ügyfélszolgálati együttműködés részleteinek közös kidolgozása. A 2017 szeptemberében Debrecenben megrendezésre kerülő Olasz Üzleti Nap részleteit is megtárgyalták a felek.

 

A workshopon az olasz vállalkozói világ nevében a Confindustria, a magyar vállalkozói világ képviseletében több hazai Kereskedelmi Kamara képviseltette magát. A Hajdú - Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarától Simonyi Réka - nemzetközi ügyek osztályvezető vett részt az eseményen. A „Sistema Italia Magyarosrzág „képviseletében a szervező MOLK, az Olasz Nagykövetség és az Italian Trade Agency(ITA/ICE) voltak jelen.