Üdvözöljük a

Adótörvény-változások ABC-je – A megyei kereskedelmi és iparkamara és a NAV közös tájékoztató rendezvényén jártunk

honlapján!

-

Adótörvény-változások ABC-je – A megyei kereskedelmi és iparkamara és a NAV közös tájékoztató rendezvényén jártunk

Szerző: Czirbik Milán | 2018. december 4.

Ha van információéhség a vállalkozások világában, az a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közös keddi rendezvényén igencsak megmutatkozott. A több mint 200, zömében könyvelőkből és számviteli szakemberekből álló közönség zsúfolásig megtöltötte mind a két előadótermet, ahol ezúttal (a Vállalkozói Akadémia keretében) az adótörvények idei és jövő évi változásai voltak napirenden.

Sokakat érdekelt

 

- A kamaránk idén is több mint 200 előadást, konzultációt és tréninget szervezett annak érdekében, hogy segítse a vállalkozók munkáját, illetve a jogszabályok közötti eligazodását. A mostani „dupla telt ház” számunkra azt üzeni, hogy ezt a küldetésünket a jövőben is vállalnunk kell. Jövőre a területi irodáinkban folytatjuk az adórendezvényeinket, egy-egy adónem alapos kivesézésével – mondta köszöntőjében Dr. Skultéti Éva, a megyei kereskedelmi és iparkamara főtitkára.

 

A NAV tájékoztatási osztályának munkatársai előadásaikban részletesen szóltak a személyijövedelemadó-törvény változásairól, a járulékokkal és a KATA-val kapcsolatos tudnivalókról, a szociális hozzájárulási adóról, valamint a társasági adó és az általános forgalmi adó legfrissebb tudnivalóiról. Az előadásokat követően a jelenlévőknek lehetőségük nyílt személyes konzultációra is az adóhivatal szakembereivel. PA