Üdvözöljük a

Átadták az Észak-Alföldi Innovációs Díjat

honlapján!

-

Átadták az Észak-Alföldi Innovációs Díjat

Szerző: Czirbik Milán | 2017. november 7.

Az MTA Debreceni Területi Bizottsága, az Észak-alföldi régió három kereskedelmi és iparkamarája - köztük a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara - és az INNOVA Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökség által szervezett Észak-Alföldi Innovációs Díj átadására november 6-án, a Magyar Tudomány Napja alkalmából került sor Debrecenben, a DAB székházban.

Az Észak-Alföldi Innovációs Díjat Hajdú-Bihar megyéből a Pharma Print Kft. nyerte el, amelyet Dr. Karancsi Jánosné, a Pharma Print Kft. ügyvezető igazgatója vett át. Az elismerést  Gergely Pál, az MTA DAB elnöke, Póser Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági szolgáltató tagozati alelnöke, valamint Vámosi Gábor, az INNOVA ügyvezetője adták át.

 

A hajdú-bihari vállalkozás a bonyolult megmunkálású betegtájékoztatók nemzetközi piacainak meghódításáért kapta a díjat. A Pharma Print Kft. innovációja során megvalósított fő technológiai irányok a lehető legvékonyabb papír (32g/m2) feldolgozása, ennek technológiai és szakértelmi hátterének kialakítása, továbbá a leafletek kötészeti megmunkálásában a lehető legbonyolultabb megoldások meghonosítása, például a hajtogatás esetén 190 cellás outsertek gyártási technológiájának kialakítása voltak.

 

Ezek eredményeként megvalósulhatott az amerikai piacra történő szállítás követelményeinek való megfelelés, valamint a mini ragasztott, etikettezett kis füzetek gyártása is. A megvalósított fejlesztés révén a cég megrendelői, a gyógyszergyártók meg tudnak felelni a szigorodó EU irányelveknek, nevezetesen annak, hogy a betegtájékoztatóknak egyre több információt kell tartalmazniuk egyre nagyobb betűmérettel. Ez alapesetben a termékek méret- és súlynövekedéséhez vezet, amit azonban részben ellensúlyozni tud a Kft. által felkínált szolgáltatás.