Üdvözöljük a

Az iparkamara elnöke reméli, a BMW-nek sok debreceni beszállítója lesz

honlapján!

-

Az iparkamara elnöke reméli, a BMW-nek sok debreceni beszállítója lesz

Szerző: Iván Gábor | 2018. augusztus 2.

Hírlevélben máris tájékoztatja a BMW azokat a munkavállalókat, akik szeretnének majd új debreceni gyárukban dolgozni. Ahogy tegnap Papp László polgármester fogalmazott, a német vállalat betelepülése átírja Debrecen jövőjét. A dehir.hu cikke összefoglalást ad arról, hogy képzési-oktatási és gazdasági szempontból mire lehet számítani.

Miklóssy Ferenc szerint a BMW olyan technológiát hoz ide és olyan piacot nyit meg, amire számos magyar vállalkozás rá tud majd csatlakozni. Ezt a folyamatot a kamarának kell segíteni.

- Reméljük, hogy egy városi stratégia lesz az együttműködésre és minél több vállalkozás lehet beszállító, vagy alkothat beszállítóval létrejövő vegyesvállalatot. Ez négy-ötször multiplikáló hatást fog eredményezni gazdasági téren a térségben – bizakodik Miklóssy Ferenc.

Hatalmas munkagépek és humán erőforrás. Mindkettő összhangjára szükség van a BMW-gyárakban a prémium minőséghez. Debrecenben ugyanazon a gyártósoron fogják az elektromos és a hagyományos autókat is gyártani, a legmodernebb technológiával. Ehhez gépésztechnikusokra, gépforgácsolókra, informatikusokra, autószerelőkre lesz szükség. Emiatt a Debreceni Szakképzési Centrum már az egyeztető tárgyalásokon is aktívan részt vett.

- A befektetési tárgyalások során már be tudtuk mutatni a tagintézményeinket, tanműhelyeinket, a képzési struktúrát. Jogszabályi változások lehetővé teszik az ágazati kerettantervekbe a vállalati igények beépítését, ezt fogjuk tenni – mondta el Hüse Attiláné, a DSZC főigazgató-helyettese.

A képzési struktúráját a Debreceni Egyetemnek is be kellett mutatnia. Az intézménynek az jelenti majd a legnagyobb kihívást, hogy a gyártással együtt mennyire tudnak a fejlesztési folyamatokba is bekapcsolódni.

- A Debreceni Egyetemnek hihetetlen széles a kutatás-fejlesztési és oktatási spektruma, műszaki területen a mesterséges intelligenciától a motorfejlesztéstől benne van minden, kérdés, hogy milyen színvonalon, de a standardokat látjuk, az elvárások világosak – nyilatkozta Szilvássy Zoltán rektor.

Az ingatlanpiac vonatkozásában szakértői vélemény szerint a város képes a felmerülő igények hosszú távon való kielégítésére, de a beruházás további áremelkedést eredményezhet. A munkaerőpiacra szintén élénkítő hatást gyakorol a multinacionális gyár betelepülése.

A dehir.hu teljes, videó tartalommal bővített cikke itt érhető el: http://www.dehir.hu/debrecen/az-iparkamara-elnoke-remeli-a-bmw-nek-sok-debreceni-beszallitoja-lesz/2018/08/01/


Forrás: dehir.hu