Üdvözöljük a

Digitális megoldások az üzletbővítésben – Hajdúböszörményben is

honlapján!

-

Digitális megoldások az üzletbővítésben – Hajdúböszörményben is

Szerző: Czirbik Milán | 2019. február 28.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HBKIK) és a Modern Vállalkozások Programja Digitális Kkv Napot rendezett 2019. február 27-én Hajdúböszörményben, online marketing, e-kereskedelem: digitális megoldások az üzletbővítésben témakörben.

A szép számú érdeklődőt vonzó rendezvényen a hazai vállalkozások első kézből kaphattak tájékoztatást a digitális vállalkozásfejlesztés külső finanszírozásának lehetőségeiről és az internetes kereskedelem valamint az online marketing legújabb trendjeiről. Egyúttal lehetőség nyílt számukra egy közös beszélgetésre, találkozásra a szállítókkal, a tanácsadókkal, a pályázatkészítőkkel és hitelt nyújtó intézmények képviselőivel.

 

Kathiné Juhász Ildikó, a HBKIK Hajdúböszörményi Szervezetének elnöke köszöntőjében felidézte a program indulásának kezdetét, az elért eredményeket, valamint kitért a további fejlődési lehetőségekre. Mint elmondta, a helyi – a szolgáltatásban, a kereskedelemben tevékenykedő – vállalkozók nyitottak a digitalizációt érintő kérdésekre. Felhívta a jelenlevők figyelmét a programhoz való csatlakozásban rejlő előnyökre, a tanácsadói hálózaton keresztül elérhető szolgáltatásokra. Kitért arra, hogy számos téma van, melyek a gazdasági életet a jövőben egyre inkább tematizálják – ilyen például a fenntarthatóság, a robotika, az Ipar4.0, és természetesen a digitalizáció. Végezetül a kereskedelmi és iparkamaráknak a helyi, térségi gazdaságban betöltött szerepéről, szolgáltatásairól is említést tett.

 

 

 Koleszár Péter és Kathiné Juhász Ildikó

 

Koleszár Péter vezető IKT tanácsadó arra buzdította a jelenlevőket, hogy legyen interaktív a találkozó, kérdezzenek az előadóktól és kiállítóktól, hogy azok a vállalkozók számára legrelevánsabb információkat és megoldásokat tudják átadni. Konkrét példán keresztül – egy outlet jellegű webáruház bevezetése kapcsán – mutatta be a digitális megoldásokban rejlő üzleti lehetőségeket. Az internetes kereskedelem még mindig jelentős növekedést mutat, a Black Friday forgalma például tavaly 30%-os növekedést hozott az előző évihez képest.

 

Nemes Péter hajdú-bihar megyei IKT-tanácsadó előadásában kiemelte, hogy a digitalizáció minden területen jelen van életünkben, a sportban, a hírekben, a kereskedelemben, az egészségügyben. A gazdaságban digitális forradalom zajlik, ez tehát olyan trend, amelyet a vállalkozásoknak, üzleti sikerük érdekében, követniük kell. Ezt követően bemutatta a Modern Vállalkozások Programot, melynek négy fő pillére van, az első az infokommunikációs audit. A Digitálisan felkészült vállalkozás minősítés elnyerése nem pusztán egy oklevél, hiszen ennek birtokában a vállalkozás bizonyos uniós pályázatokon 5 százalékos támogatásra válik jogosulttá. Alapvető technológiai, informatikai feltéteknek kell ehhez megfelelni, amire a legtöbb cég képes lehet. A második pillért a minősített szállítók csapata jelenti. A harmadik pillér a digitális kkv napok és tájékoztató rendezvények sora, ahol a kkv-szektor tagjai közvetlenül találkozhatnak a szállítókkal is. A negyedik pillér pedig a tudástár: a program weboldalán keresztül a vállalkozóknak lehetőségük van a saját tempójukban tanulni, minőség díjas e-learning oktatási anyagok elsajátítása révén. A program pályázati kapcsolódási pontjainak bemutatása után a tanácsadó az eredményeket ismertette a résztvevőkkel: közel 15 000 regisztrált kkv-partner, több mint 610 minősített szállító van, és már mintegy 6650 cég szerezte meg a Digitálisan felkészült vállalkozás címet.

 

 

 Online marketing és e-kereskedelem volt a terítéken a böszörményi Digitális KKV Napon

 

A változatos, színes, esettanulmányokkal tarkított előadások sorát a Máté&Nagy Bt. képviseletében Máté Sándor nyitotta, Webáruház a gyakorlatban címmel. Az érdeklődő vállalkozók megismerhették többek között az előadó saját, munkavédelmi felszerelésekkel foglalkozó webáruházának a történetét, a kezdeti elhatározástól, a megvalósításon át az üzleti sikerek eléréséig, kitérve a lehetséges buktatókra és jó gyakorlatok bemutatására.

 

A kiállító szállítók bemutatkozása során a vállalkozók megismerkedhettek az előadó cégeken kívül az egyedi raktártechnikai megoldásokat kínáló PickBack System Kft. szolgáltatásaival is, és további információkhoz jutottak a digitalizáció kínálta lehetőségekről, megoldásokról és az elérhető finanszírozási kínálatokról, valamint lehetőség nyílt közös beszélgetésre, információcserére is a kínálati és keresleti oldal szereplői között.

 

 

 Egyedi raktártechnikai megoldásokat is láthattak az eseményen résztvevők

 

A Maximum Business Kft. ügyvezetője, társtulajdonosa, Berta Gergő beszédes címet adott előadásának: Hogyan keress pénzt az internet segítségével 2019-ben?Élvezetes, dinamikus prezentációjában bemutatta az online marketing sikerének alapjait, az eredményes üzleti modell típusait és az azokban rejlő növekedési potenciállal bíró lehetőségeket, az utánkövetés jelentőségét.

 

Végezetül Rajz Gabriella, a Shoprenter értékesítési vezetője „10+1 tipp hogyan bővítsed vállalkozásod online jelenléttel” c. előadásában a webáruház létrehozásának alapjait ismertette meg a résztvevőkkel. Kitért arra a tényre, hogy a hazai online kiskereskedelmi forgalom 2017-ben közel 1000 milliárd forint volt, melynek mintegy 55%-át a hazai webáruházak belföldi forgalma tette ki, tehát igen jelentős piacról beszélhetünk. Egy prosperáló webáruházhoz a megfelelő és széles körű raktérkészleten túlmenően a célcsoport minél pontosabb meghatározása is szükséges, a hatékony futárszolgálat kiválasztásán túl a felkészült, rugalmas ügyfélszolgálat a kulcseleme a sikernek, hiszen ez az a részleg, ami egy webáruháznak az imázsát képes építeni vagy akár rombolni. A jól üzemelő webshop-motorral ellátott webshop bevezetését, működését megalapozott online marketing-stratégiával és vásárlóbarát felülettel kell megtámogatni.

 

Ezúttal is sokan ellátogattak Hajdúböszörménybe, a HBKIK és a Modern Vállalkozások Programjának rendezvényére