Üdvözöljük a

Gyors üzleti sikerek hat ország összefogásával

honlapján!

-

Gyors üzleti sikerek hat ország összefogásával

Szerző: Czirbik Milán | 2017. december 14.

Az elfogadott beszámolóval nemrég lezárult Eagle 1-2 európai uniós projektek célja az európai KKV-k unión kívüli piacokra jutásának támogatása, kapcsolatfelvétel és jó gyakorlatok cseréje a kereskedelemfejlesztő szervezetek között, sikertörténetek bemutatása. A Londoni Kereskedelmi és Iparkamara által vezetett konzorcium tagja volt a Brüsszeli Kamara, a Szicíliai és az Észak-Görögországi Iparszövetség, a Litván Innovációs Ügynökség és a Hajdú-Bihar Megye Kereskedelmi és Iparkamara.

 

 

Az EAGLE 1 projekt keretében szervezett üzleti útra 2016. szeptember 3-8. között került sor, az Egyesült Arab Emírségekbe. Magyarországról – elsősorban Hajdú-Bihar megyéből - hét vállalkozás képviseltette magát a közös európai delegációban, amely Abu-Dhabi, Dubai és Sharjah városokban vett részt üzleti tárgyalásokon és egyéb tájékoztató rendezvényeken. A tárgyalások eredményeként egy konkrét üzletkötésre (gyümölcslé exporthoz kapcsolódó tanácsadás) is sor került és egy sikertörténetről (gluténmentes tészta – piackutatás) is számot tudunk adni.

 

Eagle1

 

A Kamara az Eagle 2 projekt keretében idén júniusban szervezett üzleti utat Tajvanba, melyen Magyarországról öt vállalkozás vett részt, elsősorban élelmiszeripari és italgyártási ágazatokból. A kinti partner - a Tajvani Kereskedelemfejlesztési Központ (TAITRA) - szervezésében üzletember-találkozóra is sor került Taipeiben.

 

A júniusi üzleti útnak októberre üzletkötés lett az eredménye. A kiutazó delegációban részt vett a Bold-Agro Kft. tulajdonosa is.  A tajvani tárgyalások eredményeként és a már konkrét üzlet előkészítésének részeként a külföldi cég képviselői, Derecskén, a Bold-Agro Kft. telephelyén megtekintették az almalé-gyártást. A távol-keleti vállalat küldöttei ezt követően ellátogattak a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarába is.

A kamarai látogatáson a World-Wide Ltd. és a Bold-Agro Kft. képviselői bejelentették, hogy mindenben megállapodtak és üzletet kötnek, melynek eredményeként várhatóan havonta egy konténer almalé kerül kiszállításra Derecskéről, Tajvanba.

 

A megállapodás létrejöttében a Kamara jelentős szerepet töltött be azáltal, hogy a tajvani piacról felkészítést nyújtott, megszervezte a kiutazást, összehozta a tárgyaló feleket Tajvanban és aktívan részt vett az előkészítő tárgyalásokon. A tajvani partner képviselői külön is kiemelték a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara – a megállapodás létrejöttében betöltött - híd szerepét.

 

Az Eagle 1 és 2 projektek az Európai Unió COSME Programja társ-finanszírozásával valósultak meg.