Üdvözöljük a

Korszakváltás az épületenergetikában - folytatódik a MEHI országos képzéssorozata

honlapján!

-

Korszakváltás az épületenergetikában - folytatódik a MEHI országos képzéssorozata

Szerző: Czirbik Milán | 2018. március 20.

A Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) kibővített tematikával folytatja idén országos képzéssorozatát, melynek célcsoportja azok a műszaki szakemberek, akiknek szívügye a hatékonyság és az épületek kivitelezésének minősége.

A rendezvények fókuszában az a kérdés áll, hogy a megemelt energiahatékonysági követelményekre teherként vagy inkább lehetőségként tekintsünk-e. Vajon visszaszorulnak-e a beruházások a sztenderdek szigorodása miatt, vagy inkább ösztönzően hatnak az energiahatékonyabb épületek elterjedése felé.

 

A tapasztalat azt mutatja, hogy sok a bizonytalanság az épületek tervezéséért és kivitelezéséért felelős szakemberek között az energetikai előírások változásának alkalmazásában. Nagy szükség van az elméleti tudnivalók gyakorlattá alakítására, melyre a MEHI szakmai partnerei kiváló példákat tudnak bemutatni.

 

Különösen azoknak ajánlott a rendezvénysorozaton való részvétel, akiknek kevés ugyan az idejük, de egy napjuk van arra, hogy egy átfogó tematikájú szakmai nap keretében meghallgassák és megvitassák a legújabb műszaki, építészeti előírásokat és trendeket. A képzés akkreditációja folyamatban van, tavaly a Magyar Építész Kamara tagjai 1,5 kreditpontot kaphattak a részvételért. A Magyar Mérnöki Kamara ajánlott képzési státuszt biztosított.

 

A képzéssorozat – a tavalyi tapasztalatok és részvevői visszacsatolás hatására - kibővített témakörrel folytatódik.

 

Az előadók a műszaki tudományokban, energetikában és építési törvényben jártas hazai szakértők lesznek, akik nemcsak az elméleti tudást fogják a gyakorlattal ötvözni, de egyszerre lesz jelen az építészi és gépészeti szemlélet és a tervezői és kivitelezői gondolkodásmód. A napot olyan kiváló előadók fémjelzik, mint Dr. Zöld András, a Debreceni Egyetem professzora, vagy oktató kollégája, Dr. Kerekes Attila, és Dr Jámbor Attila, az építési törvény nagy tudású ismerője.

 

Az érdeklődőket öt helyszínen és időpontban várják:

  •          2018. április 24. Budapest
  •          2018. május 23. Kecskemét
  •          2018. szeptember 25. Debrecen
  •          2018. október 16. Miskolc
  •          2018. november 20. Győr

Diákoknak a részvétel ingyenes. Érdemes minél hamarabb jelentkezni, hiszen a részvételi díj korai jelentkezés (azaz rendezvény előtt 2 héttel bezárólag) esetén csak nettó 4000 forint.

 

Részletes programot, további információt a MEHI honlapon és az alábbi mellékletekben talál.