Üdvözöljük a

Levizsgáztak a Mesterek!

honlapján!

-

Levizsgáztak a Mesterek!

Szerző: Czirbik Milán | 2018. november 8.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2018-ban pincér, szakács, kereskedő szakmában indított mesterképzést, összesen 33 fő – 8 fő pincér, 12 fő szakács és 13 fő kereskedő – részvételével.

A minőségi szakképzés és mesterképzés a magyar gazdaság stratégiai érdeke. A gazdasági szempontokon túl a mesterképzésre kiemelten szükség van, hiszen a szakképzésben résztvevő tanulók gyakorlati oktatása mester végzettségű szakemberekkel végezhető.

A mesterképzések és a vizsgáztatás a vonatkozó jogszabály szerint az iparkamarák feladata, amelyet kiemelt ügyként kezelnek.

 

Mesterképzésekre azok a szakemberek jelentkezhettek, akik minimum ötéves szakmai gyakorlattal és szakirányú végzettséggel rendelkeztek. A képzések 120 óra szakmai és 60 óra vállalkozási, valamint pedagógiai ismeretekből álltak. A mestervizsga célja, hogy a szakemberek számára biztosítsa a szakmai fejlődést és a szakma művelésének magas szintű elismerését, ezzel a szakmai megbecsülés és bizalom garanciáját megteremtse.

 

A mestervizsga időszak idén október 24-étől november 6-áig tartott. A résztvevőknek elismert szakemberekből álló mestervizsga-bizottság előtt kellett tudásukról írásban, szóban és gyakorlati vizsgákon számot adniuk. Az elméleti vizsgák, valamint a kereskedő szakma esetében a gyakorlati vizsga helyszíne a Kamara székháza volt, míg a szakács és pincér szakma gyakorlati vizsgái a DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában zajlottak.

 

A szakma mestereimesterlevelüket ünnepélyes keretek között vehetik át 2018. november 15-én, a Megyeháza épületében (4024 Debrecen, Piac u. 54.).

 

A vizsgabizottság és a mesterek listája a mellékletben található.

Csatolt állományok: