Üdvözöljük a

Rekord értékű közbeszerzést nyerhetnek idén a magyar kis- és középvállalkozások

honlapján!

-

Rekord értékű közbeszerzést nyerhetnek idén a magyar kis- és középvállalkozások

Szerző: Czirbik Milán | 2017. december 1.

Idén minden eddigi csúcsot megdöntve elérheti az 1500 milliárd forintot a hazai kis- és középvállalkozások által elnyert közbeszerzések összértéke. A KKV-k rekordszintű térnyerése a közbeszerzések terén tudatos jogalkotói szándék eredménye, amely többek között a 2015-ben elfogadott új közbeszerzési törvényben megfogalmazott rendelkezésekben nyilvánul meg.

A hazai kis- és középvállalkozások a hazai gazdaság motorját jelentik, éppen ezért a Magyar Kormány stratégiai célja a szektor további erősítése. Ennek egyik eszköze a KKV-k térnyerésének erősítése a hazai közbeszerzési piacon. Ennek érdekében a magyar közbeszerzési szabályrendszer már 2011-ben jelentősen "KKV baráttá" vált, nagymértékben megkönnyítve a kis- és középvállalkozások részvételét a közbeszerzési eljárásokban.

 

Ezt a folyamatot tovább erősítette a 2015-ben elfogadott új közbeszerzési törvény, amelynek már a preambulumában is egyik alapvető célkitűzésként szerepel a kis- és középvállalkozások közbeszerzési eljárásokban való részvételének egyszerűsítése, elősegítése.

 

A cikk további olvasásához kattintson az alább mellékelt pdf dokumentumra.