Üdvözöljük a

Továbbtanulás újratervezve

honlapján!

-

Továbbtanulás újratervezve

Szerző: Iván Gábor | 2018. augusztus 1.

Ha lemaradtál álmaid egyeteméről, ha a pótfelvételi számodra nem pálya, ha a kétségbeesés helyett a cselekvésre voksolsz, akkor olvass tovább – péntek délig még jelentkezhetsz!

Az ingyenes, 1,5 órás, személyre szabott, egyéni tanácsadás első felében egy munka- és pályatanácsadó szakpszichológussal beszélgethetsz, akivel feltérképezheted a téged érdeklő, és hozzád illő szakterületeket, egyéni kompetenciáidat, motivációs profilodat. Az önismereti beszélgetés során tisztábbá válhat előtted, hogy az elképzeléseid (vagy azok hiánya ?) mennyiben segítenek vagy gátolnak a továbblépésben.

A tanácsadás második részében a pályaorientációs tanácsadó munkatársak felvázolják számodra azokat a felsőoktatási szakképzési vagy érettségire épülő szakképzési lehetőségeket, amelyek szóba jöhetnek számodra.

A felsőoktatási szakképzések olyan kétéves képzések, amelyeket egyetemek és főiskolák indítanak. A felsőoktatási szakképzés jó megoldást jelenthet azoknak, akik nem érték el a kiválasztott BA- vagy BSc-képzésre való bejutáshoz szükséges ponthatárt. Egy ilyen kétéves – oklevelet adó – képzés elvégzése után nagyobb eséllyel lehet alapszakra jelentkezni, mivel a felsőoktatási szakképzés záróvizsgájáért (amennyiben a szakiránynak megfelelően tanulnak tovább) pluszpontok járnak.
Az érettségire épülő szakképzés (OKJ) keretében – 54-es vagy 55-ös szakmaszámú szakképesítések megszerzésével – szintén lehet pluszpontokat szerezni szakiránynak megfelelő továbbtanulás esetén.

Érdekel? A tanácsadásra az alábbi helyen, módon és időben tudsz jelentkezni:

 

 

 

ÚJRATERVEZÉS INDUL!

2018. augusztus 9.; augusztus 10.;

augusztus 13.

HBKIK – Debrecen, Vörösmarty u. 13-15.

JELENTKEZZ!

ide kattintva

jelentkezési határidő: augusztus 10. 12:00