Üdvözöljük a

Új hitelprogramok a vállalkozások digitális felzárkóztatásáért

honlapján!

-

Új hitelprogramok a vállalkozások digitális felzárkóztatásáért

Szerző: Czirbik Milán | 2018. szeptember 12.

A Modern Vállalkozások Programja keretében újabb hiteltermékekhez juthatnak hozzá a hazai mikro-, kis-, és középvállalkozások, illetve startupok.

A Digitális Jólét Hitelprogram (GINOP-8.2.6-18 ) 0%-os kamatozású, legalább 5 és legfeljebb 200 millió forint összegű uniós forrású hitellel támogatja a hazai mikro-, kis-, és középvállalkozások, illetve startupok digitális termék- és szolgáltatás-fejlesztési projektjeit. A közép-magyarországi régión kívül működő vállalkozások 2018 szeptemberétől az MFB Pontokon kezdeményezhetik a Hiteltermék igénylését. A programban kezdő és induló vállalkozások is igényelhetnek támogatást. Hitelkérelem kizárólag a Modern Vállalkozások Programjának jóváhagyó, előminősítési tanúsítványával együtt nyújtható be, az előminősítés folyamatában az IKT tanácsadók segítik a pályázó vállalkozásokat.

 

Üzleti szoftverek, hardvereszközök, vállalatirányítás: A GINOP-3.2.2-8.2.4-16 keretében vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésére pályázhatnak azok a mikro-, kis- és középvállalkozások, akik egy lezárt teljes üzleti évet tudhatnak maguk mögött, és statisztikai létszámuk az elmúlt két évben legalább 2 fő volt.

 

 

A Modern Vállalkozások Programjának eddigi eredményei

 

Az Ipar 4.0 Program keretébena mérést, optimalizálást és automatizációt előmozdító intelligens kiberfizikai eszközök, mechatronikai rendszerek beszerzése, vagy a meglévő eszközök átalakítása, kibővítése számolható el, valamint a felhőalapú ipari (cél)szoftverek bevezetése, továbbá a humán erőforrás fejlesztése képzés, tanácsadás formájában. A konstrukciót mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, továbbá nagyvállalatoknak, felsőoktatási vagy közoktatási, köznevelési intézményeknek is ajánljuk, Magyarországon belül, földrajzi korlátozás nélkül, azonban az igénylőnek legalább 3 (induló vállalkozás esetén 1) lezárt üzleti évvel továbbá Ipar 4.0 minősítéssel kell rendelkeznie. A program keretében legalább 20-, de legfeljebb 500 M Ft vissza nem térítendő támogatás hívható le.

 

Fontos tudnivaló, hogy kizárólag a Modern Vállalkozások Programja keretében érhetőek el a Digitálisan Felkészült Vállalkozás (DFV), valamint az emelt szintű Digitalizációra Felkészült Vállalkozás (eDFV) minősítések. És hogy miért érdemes ezeket a minősítéseket megszerezni?

 

-          DFV minősítéssel a GINOP- 3.2.2-8.2.4-16 kódjelű, komplex vállalati infokommunikációs fejlesztéseket támogató pályázatban +5% vissza nem térítendő támogatás és +4 ér­tékelési pont szerezhető!

-          Az eDFV minősítés az IPAR 4.0 Prog­ramban, annak kérelmezési előfelté­teleként elismert Ipar 4.0 minősítés.

 

A hiteltermékekről további információ a csatolt tájékoztatóban található, illetve a programmal kapcsolatban kérjük, keressék a Hajdú-Bihar megyei IKT tanácsadókat:

 

Kun György

IKT tanácsadó

Mobil: +36 30 244-50-02

E-mail: kun.gyorgy@ginop-mkik.hu

 

Nemes Péter

IKT tanácsadó

Mobil: +36 20 263-6486

E-mail: nemes.peter@ginop-mkik.hu

Csatolt állományok: