Üdvözöljük a

Újra elérhető az EUREKA Danube Region legújabb pályázati köre

honlapján!

-

Újra elérhető az EUREKA Danube Region legújabb pályázati köre

Szerző: Czirbik Milán | 2017. december 8.

Az Osztrák Kutatásösztönzési Társaság szervezésében és lebonyolításában 2017. december 1. és 2018. március 28. között, ismét elérhető az EUREKA Danube Region legújabb pályázati köre.

Részletek:http://www.eurekanetwork.org/content/danube-region-call-projects-2018 ill. https://www.ffg.at/ausschreibungen/eureka-danube-region-ausschreibung

 

Az EUREKA öt Duna-menti ország, nevezetesen Ausztria, Csehország, Horvátország, Magyarország és Románia vállalatainak teszi lehetővé, hogy ezen országokból származó egyéb partnerekkel közösen, határon átnyúló kutatási és fejlesztési projektek megvalósításának támogatására pályázzanak. A pályázat során a magyar cégek a projektköltségek legfeljebb 50%-ára tarthatnak igényt.

 

A pályázat olyan cégek számára lehet érdekes, akik ezen országokból származó vállalatokkal együtt kívánnak megvalósítani valamilyen (kísérleti) fejlesztési projektet. Példák eddigi EUREKA hálózati projektekre az alábbi linken találhatók: https://www.ffg.at/sites/default/files/downloads/infoblatt_eureka_projekte.pdf

 

Kutatóintézetek is részesei lehetnek egy ilyen konzorciumnak, ezúttal azonban csak alvállalkozóként. A pályázat elsősorban kutatási együttműködésben érdekelt vállalatoknak szól.

 

A kiírás nem tartalmaz semmilyen tematikus korlátozást, bármilyen terület képviselői jelentkezhetnek.

 

A pályázati feltételeknek való megfelelést a projektgazda az adott ország fejlesztési ügynökségével, azaz Magyarország esetében a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatallal egyetértésben ellenőrzi, majd dönt a támogatás odaítéléséről.

 

További részletek és pályázati feltételek az alábbi honalpon is megtalálhatók:

 

https://www.ffg.at/eureka_netzwerkprojekte