Üdvözöljük a

Útjára indult a Kamara „Kezedben a jövőd” elnevezésű pályaorientációs nyári tábora

honlapján!

-

Útjára indult a Kamara „Kezedben a jövőd” elnevezésű pályaorientációs nyári tábora

Szerző: Czirbik Milán | 2019. június 18.

Június 17-én hétfőn reggel kezdetét vette a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs nyári tábora. A program napközis jelleggel működik. Naponta tematikus jelleggel más-más szakterülethez kötődő cégeknél, intézményeknél és szakképző intézményeknél tesznek üzemlátogatást a gyerekek.

A rendezvény célcsoportja a hetedikes, pályaválasztás előtt álló gyerekek, akik a személyes élmények kapcsán közelebb kerülhetnek egy-egy szakmához, akár saját képességeiket is tesztelhetik.

 

Az első napon a gépészeti szakmacsoport szakmáit vettük górcső alá. A „Gép-ésszel a jövődért” elnevezésű napon a hűtő-és légtechnikai rendszerszerelő, hegesztő, CNC gépkezelő, gépi forgácsoló és épületgépészeti technikus szakmákkal ismerkedhettek a diákok. A diákokat a Hajdu Hajdúsági Ipari Zrt. és a Bumet Hungary Gyártó és Kereskedelmi Kft. munkatársai fogadták, akik készségesen bemutatták az üzemet, és az ott dolgozó szakemberek munkáját, valamint segítették a gyerekek gyakorlati élményeinek megszerzését. Az első nap utolsó állomása a DSzC Péchy Mihály Építőipari Szakgimnáziuma, ahol a gyerekek szakoktatók segítségével, interaktív foglalkozásokon tesztelhették a szakmákhoz szükséges képességeiket.

 

Az elkövetkezendő napokban a vendéglátás, az autóipar, az elektronika, a kreatív szakmák, és az egészségügy területében nyerhetnek betekintést a tanulók, és szerezhetnek tapasztatot.

 

A kamara az üzemlátogatások mellett nagy hangsúlyt fektet a kellő önismeret megszerzésére-fejlesztésére, ezt kívánja elősegíteni a tábor keretében szervezett, pszichológus szakember által vezényelt foglalkozásokkal is.

 

A pályaorientációs tábor június 26-a szerdáig tart. A nagy érdeklődésre való tekintettel már csak egy-egy napra lehetséges a jelentkezés.