Üdvözöljük a

„Young Spirit” – Fiatalos nyerő párosok születése

honlapján!

-

„Young Spirit” – Fiatalos nyerő párosok születése

Szerző: Pintye Alexandra | 2018. október 25.

Fél éve, öt kereskedelmi és iparkamara kezdeményezésére indult el a Young Spirit program, melyhez a kamarák székhelyein található egyetemi partnerek is csatlakoztak. A program célja, hogy az innovatív ötletekkel és projektekkel rendelkező, ám kutatói tudásnak vagy kapacitásnak híján lévő vállalkozókat összekösse a fiatal, tettre kész kutatókkal.

A kamarai és egyetemi munkatársak projektjavaslatokat gyűjtenek, melyeket együttműködési profilokba szerkesztenek. Azon dolgoznak, hogy a beérkezett igényeket és ajánlatokat összepárosítsák, és a potenciális együttműködő partnereket egymásnak bemutatva segítsék a projektek megvalósulását.

 

Kiknek szól?

 

A Young Spirit az öt területi kereskedelmi és iparkamara székhelyén (Debrecen, Győr, Kecskemét, Pécs, Szeged) és környezetében tevékenykedő fiatal kutatóknak és innovatív vállalkozásvezetőknek szól.

 

Mi történik?

  • Felmérjük, hogy a cégeknél milyen kutatás-fejlesztési igények jelentkeznek – ez a keresleti oldal. Ennek feltérképezésére egy űrlap segítségével kerül sor, melyet minden cégvezető, fejlesztő a saját vállalkozása kutatás-fejlesztési igényeinek ismeretében tölt ki.
  • Emellett az együttműködő egyetemi és kamarai partnerek megkeresik azokat a kutatókat, akik képesek a felmerült igények teljesítésére – ők képviselik a kínálati oldalt.
  • A harmadik lépésben egy országos rendezvényen lesz lehetőség a keresleti és kínálati oldal képviselőinek személyes találkozására.

Az első rendezvényre 2018. november 19-én, a „HUB Collaborations” innovációs napok keretében kerül sor Pécsett.

 

Fiatal kutatói kérdőív: https://goo.gl/forms/sVYiQayaza88nw733

 

Innovatív vállalkozói kérdőív: https://goo.gl/forms/P22I2evxSNLDVcKc2

Helyszín: Pécs
Időpont: 2018. 11. 19. 00:00