Üdvözöljük a

„Energikus” kezdés a nyári táborban

honlapján!

-

„Energikus” kezdés a nyári táborban

Szerző: Czirbik Milán | 2018. június 19.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs nyári táborának első napja ugyan borús, esőre hajló időben, de annál energikusabban telt! Mindez érthető, hiszen ezt a napot az energiaszolgáltató szektorhoz kötődő szakmák megismerésével tölthették el a programra jelentkező diákok.

A kamara székháza előtt egy gyors csoportkép kedvéért összeálltak a fiatalok, majd irány a DSZC Péchy Mihály Építőipari Szakgimnáziuma, a központi fűtés és gázhálózat rendszerszerelő valamint épületgépész technikus szakmák elméleti oktatásának színhelye.

 

A rövid intézménylátogatást követően a 18 diákból álló kis különítmény az E.ON Energiakereskedelmi Kft. debreceni telephelyét kereste fel, ahol megismerkedhettek a villanyszerelő szakma gyakorlati hátterével.

 

 

Elindult a Kamara pályaorientációs nyári tábora

 

Az Agrár Étteremben elfogyasztott ízletes ebéd után „gázos” terep várta őket, hiszen a TIGÁZ-DSO Földgázelosztó Kft. felkeresésével folytatódott a program – itt a központi fűtés és gázhálózat rendszerszerelő szakmák mindennapjaiba nyerhettek betekintést a fiatalok.

 

A délután hátralévő részét a kamara Vörösmarty utcai székházában töltötték a diákok, ahol uzsonna mellett beszélték át a nap élményeit.

 

A nyári tábor második napja ugyancsak érdekesnek ígérkezik, mivel ekkor a gasztronómia világába kóstolhatnak bele a tanulók.