Üdvözöljük a

Újraterveztük a pályát

honlapján!

-

Újraterveztük a pályát

Szerző: Czirbik Milán | 2018. augusztus 14.

Eredményesen zajlott le a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „Továbbtanulás újratervezve” elnevezésű programja, amelynek keretében ingyenes, személyre szabott, egyéni pályaválasztási tanácsadást nyújtottunk azon fiatalok részére, akik nem nyertek felvételt az általuk választott felsőoktatási intézményekbe, de nem tettek le továbbtanulási szándékukról, és – a tanácsadás keretében megszerezhető információk és feltérképezett preferenciák, motivációk birtokában – érdeklődtek a szakképzési lehetőségek iránt.

Az ingyenes, 1,5 órás, személyre szabott, egyéni tanácsadás első felében egy munka- és pályatanácsadó szakpszichológussal beszélgethettek a fiatalok, akivel feltérképezhették az őket érdeklő, és személyiségükhöz, orientációjukhoz illeszkedő szakterületeket, egyéni kompetenciáikat és motivációs profiljukat, továbblépési lehetőségeiket.

 

 A pályaválasztásban kaptak segítséget a fiatalok 

 

A tanácsadás második részében a pályaorientációs tanácsadó munkatársak ismertették a fiatalokkal azokat a szakképzési lehetőségeket, amelyekben való részvétellel a későbbi továbbtanulási esélyeiket is növelhetik.

Az érettségire épülő szakképzés (OKJ) keretében – 54-es vagy 55-ös szakmaszámú szakképesítések megszerzésével  – pluszpontokat lehet szerezni szakiránynak megfelelő továbbtanulás esetén.

 

 A Kamara pályaorientációs tanácsadói felvázolták a szakképzési lehetőségeket

 

A továbbtanulást érintő tájékozódás elősegítésére a csatolt táblázatokban felsoroltuk azokat a Debreceni Szakképzési Centrumban és a Berettyóújfalui Szakképzési Centrumban idén szeptemberben induló szakokat, ahová még egy-egy helyre jelentkezni lehet. A felvétel módjáról és egyéb feltételekről az iskolák nyújtanak további információt.