Kérdőív – az MKIK felmérése a koronavírus gazdaságra gyakorolt hatásairól

2020.03.26 | Hírek

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elkezdte felmérni a koronavírus gazdaságra gyakorolt hatásait, amely alapján az MKIK megpróbálja beazonosítani a vállalati nehézségeket.

Mindennek érdekében az elmúlt napokban az alábbi intézkedések kerültek bevezetésre:

  • Elindítottak egy felületet, amelyet abból a célból hoztak létre, hogy a vállalkozások közvetlenül, írásos formában megfogalmazhassák véleményüket, valamint esetleges javaslatukat. A felület az alábbi linken érhető el: https://mkik.hu/hirek/koronavirus-felmeres
  • Ágazati szakmai munkacsoportok kialakítására került sor, úgymint: logisztika, kereskedelem, turizmus, élelmiszergazdaság, ipar és pénzügy. A munkacsoportok a következő héten megkezdik munkájukat.
  • Felállították a Gazdasági Válságstábot, amely elismert, hazai- és nemzetközi tapasztalattal rendelkező közgazdász professzorokból, és jelentős üzleti gyakorlattal rendelkező pénzügyi szakértőkből áll össze.

Ha Önnek vannak további észrevételei és javaslatai a koronavírus fertőzés gazdasági hatásainak enyhítésére vonatkozóan, kérjük, szíveskedjék elküldeni véleményét a fenti linken található felület segítségével.

Az MKIK folyamatosan várja az észrevételeket mivel mindennap egyeztetés történik a gazdasági válságstábbal, annak érdekében, hogy a legsúlyosabban érintett szektorok problémáit minél előbb orvosolni tudják.

Üdvözlettel:

Miklóssy Ferenc

elnök

Share This
X