1. Kezdőlap
  2.  » 
  3. Szakképzés
  4.  » 
  5. Pályaorientáció
  6.  » Online alkalmak

Online alkalmak

 

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a járványhelyzethez igazodva a 2020/2021-es tanév őszi félévétől kezdve online foglalkozásokat tart az általános és középiskolás diákok számára.

Célunk, hogy ebben a pandémiás időszakban is tudjunk pályaorientációs segítséget nyújtani a diákoknak, hogy azokat a foglalkozásokat, amelyeket eddig tartottunk, ne kelljen teljesen nélkülözniük.

Négy fajta óra típus elérhető:

  1. Online osztályfőnöki óra

Az óra formáját a fiatalokra szabtuk. Google Meet rendszeren keresztül, okostáblán kivetítve képviseltetjük magunkat az osztálytermekben. A 40 perces, mozgalmas, humoros, animált és zenével kísért prezentációnkban bemutatjuk a szakképzési iskolarendszerben végbement változásokat, a különböző iskolatípusok előnyeit, az ösztöndíjrendszert és a tanulói munkaszerződés intézményét. Számos szakma- és cégbemutató kisfilmen keresztül is beleláthatnak a fiatalok egy-egy munkaterület valós munkakörnyezetébe.

  1. Online cég- és üzemlátogatás

Friss tevékenységünk az online cég- és üzemlátogatás, mely során kamerán keresztül vehetünk részt az üzem bejárásán. Az üzemlátogatás ugyan úgy zajlik, mintha valóban ott lennének a diákok, a cég egy kollégája minden egyes gyártó egységnél megállva megmutatja és elmagyarázza az adott művelet lényegét. A gyár bejárását követően a cég képviselőivel van a gyerekeknek lehetőségük beszélgetni és kérdéseket feltenni, élőben.

  1. Egy szakma bemutatása online alkalom során

A szakma egy képviselője online bejelentkezik, személyes élményein keresztül bemutatja szakmáját, munkájának körülményeit, a szakmához kapcsolódó tanulmányi és egészségügyi elvárásokat. A diákok aktívan részt vesznek az alkalmon, kérdezhetnek, beszélgethetnek a szakemberrel, ezzel is közelebb kerülve a döntéshez, hogy az adott szakma hozzájuk illő lenne-e.

 4. Online szülői értekezlet

A diákok pályaválasztási döntésének meghozatalában a szülők szerepe meghatározó. Online szülői értekezletünkben a pályaválasztás előtt álló diákok (7. és 8. osztályosok) szüleit informáljuk a középfokú iskolatípusokról, a megváltozott szakképzés iskolarendszeréről, a szakmatanulás előnyeiről, és a szakképzésben tanulók által igénybe vehető juttatásokról, ösztöndíjakról. A prezentációt követően a szülőknek lehetőségük nyílik arra, hogy kérdezzenek a pályaorientációs kollégától. A foglalkozás hagyományos iskolai, vagy éppen online szülői értekezletbe illeszthető.

Amennyiben felkeltette érdeklődését valamelyik lehetőség, a jelentkezési lap kitöltésével tud jelentkezni alkalmainkra.

 

Jelentkezési
űrlap

Galéria:

2022.január

X