1. Kezdőlap
  2.  » 
  3. Szakképzés
  4.  » 
  5. Pályaorientáció
  6.  » Pályaorientációs osztályfőnöki óra

Pályaorientációs osztályfőnöki óra

 

A rendkívüli osztályfőnöki órán egy képes összefoglalót mutatunk be a gyerekeknek, a továbbtanulási lehetőségekről, iskolatípusokról. Választ kaphatnak olyan kérdéseikre, hogy milyen lehetőségek rejlenek a szakmatanulásban, milyen életpályát kínál a szakképzés.

Szóba kerülnek az elhelyezkedési lehetőségek, a tanulószerződés, a hiányszakmák tanulásáért járó ösztöndíjrendszer. Lehetőség van szabad kérdezésre és válaszadásra is. A beszélgetéssel a motivációt kívánjuk elősegíteni. Hangsúlyozzuk az önismeret és a pályaismeret fontosságát, a kettő összeegyeztetését.

Adott esetben meghívott szakmabeli előadók tartanak élménybeszámolót, ezzel is közelebb hozva a diákokat a mesterségükhöz. A korábbi gyár-és üzemlátogatás tapasztalatainak feldolgozására, elmélyítésére is lehetőség van. Az óra végén pályaorientációs kiadványt osztunk a gyerekeknek, amelynek melléklete az induló képzéseket tartalmazza.

Pályaorientációs szülői értekezlet

A pályaválasztás mindig nagy kihívás elé állítja a gyerekeket és szülőket egyaránt. Fontos hangsúlyozni, hogy a tanulók szüleik segítségével tudnak olyan iskolát, szakmát választani, amely érdeklődésüknek megfelel. A tanuló képességeinek figyelembe vételével a végső döntést a szülő határozza meg, de tisztában kell lennie a leendő választás munkaerő piaci helyzetével is. Minden pályaválasztási döntésnél meghatározó a szülő egyéni példája is, amely tudattalanul is iránytűként szolgál az útkeresők számára.

Jelentkezési
űrlap

Galéria:

2022.január

X