Az Exportfejlesztési Koordinációs Főosztály tájékoztatása

2020.03.20 | COVID-19, export-import, Hírek, Nemzetközi hírek

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Exportfejlesztési Koordinációs Főosztályának Export tájékoztatása, amely a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos információkat tartalmaz.

Tisztelt Partnerünk!

Tudjuk, hogy a kialakult járványügyi helyzet minden magyar vállalkozást kedvezőtlenül érint. A Kormány legfontosabb feladata jelenleg az, hogy a lehető legnagyobb mértékben lassítsa a járvány terjedését. Mindezek mellett azonban megkezdődött a gazdaság újraindítását célzó munka is.

Szeretnénk Önöknek tájékoztatást nyújtani az exportőröket érintő legfontosabb technikai kérdésekről is az Export Hungary oldalon, jelenleg az alábbi tartalommal:

Amennyiben az exporttevékenységgel kapcsolatban további kérdése merülne fel, kérem, forduljon bizalommal a Külgazdasági és Külügyminisztérium Exportfejlesztési Koordinációs Főosztályának munkatársaihoz.

Várjuk továbbá szíves javaslatát a koronavírussal összefüggő gazdasági kárenyhítések kapcsán, amelyet továbbítunk az illetékes döntéshozók felé. Célunk jelen helyzetben is a hazai vállalatok exporttörekvéseinek elősegítse, az áruforgalom folytonosságának biztosítása.

Köszönjük együttműködésüket!

Exportfejlesztési Koordinációs Főosztály

Share This
X