Forró égövi térségben először kerül megrendezésre a nemzetközi hortikulturális kiállítás (International Horticultural Exhibition), az EXPO 2021 Doha, amely az éghajlatra, a mezőgazdaságra, a vízgazdálkodásra és a talaj fenntarthatóságára összpontosító nemzetközi trendeket és smart fejlesztéseket kívánja bemutatni és ösztönözni 2021. október 14. és 2022. március 17. között.

Az Expo 2021 mottója a „Zöld sivatag, jobb környezet”; négy témakör köré épül, és ezen témákban jártas nemzetközi kiállítóknak biztosít megjelenési lehetőséget:

  1. modern mezőgazdaság;
  2. technológia és innováció;
  3. környezettudatosság;
  4. fenntarthatóság.

Az expo kiváló és számos új üzleti lehetőségeket kínál a mezőgazdaság, öntözés, halgazdálkodás és környezetvédelem területén érdekelt magyar vállalatoknak.

A majdnem 6 hónapon keresztül tartó Expo 2021 Doha szervezői minden résztvevő és kiállító nemzet számára térítésmentesen biztosítanak átlagban 1.000 m2-es kültéri nemzeti kiállítási területet, valamint a kiállítás teljes nyitvatartása alatt az ingyenes közüzemi szolgáltatásokat. A résztvevő országok a rendelkezésükre álló nemzeti kiállítóterületeken kiépíthetik az országukra jellemző kertészeti adottságokat és növényi sokféleségüket, valamint bemutathatják a vízgazdálkodással, a modern mezőgazdasággal, a technológiával és az innovációval, valamint a fenntarthatósággal kapcsolatos szaktudásukat.

Az expo ideje alatt a kiállítóknak lehetőségük lesz arra, hogy konferenciák, szimpóziumok, szemináriumok, B2B találkozók, kulturális és művészeti előadások formájában részt vegyenek a különféle rendezvényeken, miközben közel hat hónapon keresztül bemutathatják nemzetük természeti, kulturális és technológiai értékeit a világnak. A kiállító cégek válthatják is egymást, nem szükségszerű fél éven át permanens módon jelen lenni.

Az érdeklődők számára további, folyamatosan frissülő információ a rendezvény hivatalos honlapján elérhető.

Share This
X