Életmentő készüléket adományozott a Kamara

2021.04.12 | COVID-19, Hajdú-Bihar, Hírek, Kamara, Területi szervezetek

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 3 millió forintot meghaladó értékű Lifepak 20E típusú professzionális defibrillátort adományozott a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézy Gyula Járványkórház újonnan kialakított, 7 ágyas intenzív osztálya részére. Az eszközt kimondottan a COVID intenzív osztályon állítják használatba.

A HBKIK már tavaly decemberben megkereste a Kenézy Kórház vezetését azzal a szándékkal, hogy segítséget, támogatást ajánljon fel az egészségügyben dolgozók számára, ezzel igyekezve megköszönni áldozatos munkájukat. Az év végi időszakban azonban, örvendetes módon, olyan sok szervezet, vállalat nyújtott különféle anyagi, tárgyi támogatást, adományt az egészségügyi intézmény számára, hogy a Kórház vezetése azt kérte, inkább halasszák a segítséget arra az időszakra, amikor valóban égető szükségük lesz valamilyen berendezésre, eszközre.

A segítségnyújtásnak most, a járványhelyzet harmadik hullámában jött el az ideje, mivel a kórházi ellátásra szoruló, kritikus állapotú betegek számában olyan rohamos mértékű növekedés következett be, hogy a Kórházban egy új, 7 ágyas intenzív osztályt kellett létesíteni. Az egészségügyi intézmény kérésének eleget téve a Kamara egy, az intenzív ellátás során nélkülözhetetlen Lifepak 20E professzionális defibrillátort adományozott a Kenézy Gyula Járványkórház új intenzív osztályának, ahol kifejezetten a COVID-os betegek gyógyítása folyik.


A HBKIK a COVID-19 koronavírus-járvány kitörése óta törekszik arra, hogy lehetőségeihez mérten segítséget nyújtson azok számára, akik a veszélyhelyzet elleni védekezés frontvonalában küzdenek. Első lépésben, 2020 márciusában a Debreceni Egyetem által létrehozott Veszélyhelyzeti Alap számára folyósított a Kamara érdemi támogatást, majd április folyamán Debrecen, Berettyóújfalu, Hajdúböszörmény, Hajdúnánás, Hajdúszoboszló és Püspökladány városok önkormányzatait részesítette támogatásban a koronavírus-járvány elleni védekezés elősegítése és a járvány következményeinek enyhítése céljából. 2020 decemberében pedig a Hajdúböszörményi Mentőalapítvány részére, a Hajdúböszörményi Mentőállomás felhasználására adományozott a HBKIK Hajdúböszörményi Szervezete mikrohullámú sütőt, fagyasztós hűtőszekrényt és germicid lámpás levegőtisztító berendezést.

Share This
X