Elindult a pályaválasztási fesztiválszezon

2021.10.04 | Hajdú-Bihar, Hírek, Kamara, Szakképzés

A Kamara is megjelent a Mi a pálya? műszaki pályaválasztó fesztiválon.

Közel 1200 gyermek és pedagógus látogatott ki szerdán a Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpontjában megtartott rendezvényre. A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara standjára szakmákat bemutató szimulátorok vonzották az érdeklődőket, melyek által a gyerekek felfedezhették magukban az autószerelő, az építőipari, vendéglátó ipari, és a kreatív szakmákhoz elengedhetetlen képességeiket. Nagy sikert aratott a festő-fényező szimulátor is, melyen számos diák tette próbára kézügyességét.

A VR-eszközök kipróbálása után a gyerekek a továbbtanulásukkal kapcsolatos kérdéseiket beszélhették meg a pályaorientációs tanácsadókkal, aktivitásukat bizonyító pontokat gyűjtöttek, és miután megpörgették a szerencsekereket, ajándékot is kaptak a Kamarától. A három turnusban érkező gyerekeket nem csak a standoknál látható attrakciók várták, de bemutató show is, illetve sorsolás, melyre Kamaránk három ajándékcsomagot ajánlott fel.

Debrecenben a pandémia óta ez volt az első pályaválasztási kiállítás, az ősz pedig további hasonló rendezvényekben bővelkedik.

Share This
X