Mestervizsga, mesterképzés a Kamaránál

2020.01.15 | Hírek

Míg a középfokú szakképző rendszerben szerzett bizonyítvány belépőt jelent az adott szakmába, addig a mesterlevél birtokosa legalább 5 éves szakmai tapasztalatot szerzett és mestervizsgát tett olyan szakember, aki erkölcsi és szakmai garanciát jelent ügyfelei, tanítványai és szaktársai számára az adott szakterületen.

Gyorsan változó világunkban minden szakmában nélkülözhetetlen a folyamatos megújulás, a naprakész elméleti és gyakorlati tudás megszerzése. A mestervizsgát tevők olyan szakmai igényről és elhivatottságról tesznek tanúbizonyságot, amely egy életen át ösztönzi őket a minőségi munkára.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara igény szerint mestervizsgára felkészítő önköltséges és támogatott képzéseket indít 2020-ban is. A 180 órás képzés keretében 140 óra elméleti és 40 óra gyakorlati oktatásban vesznek részt a jelentkezők.

A 140 órás elméleti képzés keretében nemcsak magasabb szintű szakmai tudást szereznek, hanem vállalkozási és pedagógiai ismereteket is elsajátítatnak a résztvevők. Ez hozzásegíti őket az önálló vállalkozás folytatásához, ill. a duális iskolarendszerű szakképzés keretében a tanulóképzésben való részvételhez. A további 40 órás gyakorlati képzés keretében az alapvető, ugyanakkor modern szakmai fogásokat mélyítik a résztvevők. Segítséget kapnak az aktuális információs rendszerek működtetéséhez is.

Mestervizsgára felkészítő tanfolyam igénybevétele nélkül, önálló felkészüléssel is lehet jelentkezni.

A tanfolyami és vizsgadíjra támogatás igényelhető a Kamarától, melynek feltétele a tanulóképzésben való részvétel.

A mestervizsgáztatás országosan egységes rendszer szerint zajlik, amelyet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara felügyel. Minden olyan szakmában lehet vizsgát tenni, amelyben a mestervizsga követelményei rendeletben kihirdetésre kerültek (https://mkik.hu/mestervizsga-dokumentumok-es-kovetelmenyek).

További információ található weboldalunkon.

Várjuk jelentkezését mestervizsgára, illetve mestervizsgára felkészítő tanfolyamainkra:

Sári Katalin

Telefon: +36 (52) 500-734

E-mail: sari.katalin@hbkik.hu

Share This
X