Nemzetközi projekt a kisvállalkozások versenyképességéért

2019.02.05 | Hírek

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat és a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös tanulmányúton vett részt 2019. január 28. és 31. között Thesszalonikiben.

A megyei önkormányzat több mint két éve tagja a Pure Cosmos ”Állami hatóságok szerepe a kis- és középvállalkozások versenyképességének növelésében” című nemzetközi projektnek. A projekt fő célja a kis- és középvállalkozások növekedésének, fejlődésének támogatása az adminisztratív terhek és a közigazgatási bürokrácia csökkentésén, az elektronikus ügyintézés erősítésén, az információtechnológiai készségek-képességek javításán keresztül.

Pure Cosmos projekttalálkozó

A Pure Cosmos ötéves megvalósításban 7 ország (Olaszország, Magyarország, Németország, Egyesült Királyság, Görögország, Csehország, Spanyolország) 8 szervezete vesz részt az olaszországi Genova Város Önkormányzatának irányítása mellett. A tanulmányút során a partnerek az Arisztotelész Egyetem Kutatási Központjában ismerhették meg egymás jó gyakorlatait és tapasztalatait. A szakmai program az Ergani Központ látogatásával zárult.

Látogatás az Ergani Központban

A központ a nők munkaerő-piaci részvételének növelésére és a kirekesztésükhöz vezető tényezők kiküszöbölésére összpontosít. Támogatja azokat a nőket, akik törekednek a munkaerőpiacra való belépésre vagy visszatérésre, a munkahelyi helyzet javítására, saját vállalkozásuk létrehozására vagy fejlesztésére, a modern technológiák megismerésére és használatára.

Share This
X