Felhívás – Önkéntesség Magyarországi Éve 2021

2021.04.08 | Hírek, Kamara

Az eseménysorozat az Önkéntesek Nemzetközi Évének 20. illetve az Önkéntesség Európai Évének 10. évfordulóján kerül megszervezésre. A kezdeményezést – amelyhez Kamaránk is csatlakozott – civil, kormányzati és üzleti szereplők szakmai összefogása mentén szervezik.

Az Önkéntesség Magyarországi Éve 2021 céljai az önkéntesség népszerűsítése a hazai társadalomban, minél több ember és célcsoport bevonása önkéntes tevékenységekbe, az elmúlt évtizedekben elért eredmények felmutatása, valamint jól látható előrelépés elérése az önkéntes programok minőségfejlődésében.

Az Önkéntesség Hete eseménysorozat az év szíve és lelke, amelyből helyi szinten mindenki KIVEHETI A RÉSZÉT. Az év folyamán 4 tematikus hét fog megvalósulni akár valódi, akár az online élettérben.

Ezen események időpontjai, fókuszai:

  • április 19-25. környezetvédelem és fenntarthatóság
  • június 7-15. szociális ellátás
  • augusztus 23-29. gyermek-család-ifjúság
  • október 1-10. idősügy

Kik csatlakozhatnak?
Minden olyan helyi közösség, informális csoport, civil szervezet, állami vagy önkormányzati intézmény, szociális, kulturális intézmény, nevelési-oktatási intézmény, egyházi szervezet, helyi cég vagy országos vállalat helyi egysége, illetve helyi médiacég csatlakozására számítanak, amelynek van tapasztalata önkéntes program megvalósításában. Illetve olyan kezdeményezők részvételi szándékát is várják, akik most szeretnének ebbe belevágni. Fontos, hogy az Év céljaival tudjanak azonosulni és tevékenységük illeszkedjen az Év keretrendszerébe.

Az Önkéntesség Magyarországi Éve 2021 és az Önkéntesség Hete eseménysorozatokról bővebb információ, valamint a jelentkezés módja az alábbi, részletes felhívásban található:

OME 2021_Önkéntesség_Hete_Felhívás

További információ: https://ome2021.hu/

Tegyünk együtt a magyarországi önkéntességért az Önkéntesség Magyarországi Éve 2021 keretében!

Share This
X