RE-MOBIL: Újra passzoljuk vissza!

A HBKIK a Jane Goodall Intézettel és a KÖVET Egyesülettel közösen ismét környezetvédelmi versenyt indít: cél a használt mobiltelefonok visszagyűjtése.

A HBKIK társadalmi felelősségvállalási tevékenysége részeként csatlakozott 2019-ben a Jane Goodall Intézet PASSZOLD VISSZA TESÓ! elnevezésű kampányához, amely a használt telefonok visszagyűjtését majd újrahasznosítását, ezáltal a környezet védelmét és a fenntarthatóság támogatását szolgálja.

Kamaránk az együttműködés keretében a megyében 6 gyűjtőpontot alakított ki, továbbá 2019-ben kampányt szervezett általános iskolák számára. A tanulók és pedagógusaik lelkes részvételének köszönhetően az országos versenyben Szervezet kategóriában a Kamaránkon keresztül sikerült a legtöbb mobilt összegyűjteni. 2020-ban ismét a HBKIK érte el a legjobb eredményt Szervezet kategóriában, annak köszönhetően, hogy a kamarai gyűjtőpontokra a környezettudatos lakosok, szervezetek továbbra is nagy számban adták le használt telefonjaikat.

Ezért 2021-ben újra versenyt hirdetünk RE-MOBIL: Újra passzoljuk vissza! címmel. A versenyen 5 kategóriában lehet indulni, minden kategóriában az lesz a győztes, aki a legtöbb (legnagyobb darabszámú) mobilt gyűjti össze!

A részletes versenyszabályzat itt található, de a legfontosabb tudnivalókat összegyűjtöttük pár pontban:

Kik vehetnek részt a versenyben?

Hajdú-Bihar megyei:

  • óvodák
  • általános és középiskolák
  • települési önkormányzatok
  • HBKIK kamarai tagok
  • egyéni és társas vállalkozások

TIPP: Óvodák, általános iskolák figyelem! Rajzpályázaton is részt vehetnek!

Mikor és hol lehet leadni a mobiltelefonokat?

Az összegyűjtött mobiltelefonokat egy tételben, lezárt dobozban lehet leadni 2021. május 10. – 2021. május 21. között a HBKIK ügyfélszolgálatain, előre egyeztetett időpontban. A dobozon jól olvasható módon fel kell tüntetni a leadott mobiltelefonok darabszámát. Az átvétel igazolására ügyfélszolgálati munkatársaink átvételi elismervényt állítanak ki (ez egyben a darabszám ellenőrzésére is szolgál), amelyen rögzítik a versenyző adatait.

TIPP: az átvételi elismervényt a versenyző előre is kitöltheti számítógéppel vagy kézzel, ezzel is gyorsítva az átvétel folyamatát.
Az átvételi elismervény űrlapok a jobb oldali oszlopban találhatók.

Mi számít 1 db készüléknek?

A mobilkészülékek különálló tartozékai és alkatrészei (pl. tok, fülhallgató, kábel, töltő, akkumulátor, sim-kártya, memóriakártya) nem számítanak bele a darabszámba, a verseny keretében 1 db mobilkészüléknek egy, külsejében teljesnek látszó mobilkészülék felel meg, tekintet nélkül annak beltartalmára és felszereltségére.

TIPP: az akkumulátort előre ki lehet venni a mobiltelefonból, ezzel is felgyorsítva a későbbi újrahasznosítási folyamatot. Az akkumulátorokat a nagy dobozban belül elkülönítve, egy kisebb dobozban vagy zacskóban lehet elhelyezni.

A mobiltelefonok újrahasznosításának folyamatáról itt tudhat meg többet!

Mi a nyeremény?

  • Óvodák kategória: óvodásoknak szóló környezeti foglalkozást, játékos előadást tart a Jane Goodall Intézet, valamint CSIMPÁNZ ÖRÖKBEFOGADÁS oklevélben részesülnek.
  • Iskolák kategória: iskolásoknak szóló Passzold vissza Tesó környezetvédelmi témájú előadást tart a Jane Goodall Intézet korcsoporthoz igazított tartalommal, valamint CSIMPÁNZ ÖRÖKBEFOGADÁS oklevélben részesülnek.
  • Önkormányzat kategória: Zöld Iroda előadást tart a KÖVET Egyesület az önkormányzat működésében megvalósítható környezetbarát megoldások témájában.
  • Vállalkozás kategória: Zöld Iroda előadást tart a KÖVET Egyesület a vállalkozás működésében megvalósítható környezetbarát megoldások témájában.
  • Kamarai tag kategória: Zöld Iroda előadást tart a KÖVET Egyesület a vállalkozás működésében megvalósítható környezetbarát megoldások témájában, valamint a Jane Goodall Intézet tart előadást.

A győztesek továbbá díszoklevelet kapnak Kamaránktól.

Mikor lesz az eredményhirdetés?

A nyerteseket 2021. május 25-én értesítjük az átvételi lapon megadott elérhetőségeken. Az ünnepélyes díjátadásra előreláthatóan 2021. június 10-én kerül sor, sajtótájékoztató és az oklevelek átadása keretében.

Az előadások időpontját és módját (személyes jelenléten alapuló vagy online megvalósítás) a nyertesek az előadásokat tartó KÖVET Egyesülettel/Jane Goodall Intézettel, valamint a Kamarával egyeztetik.

Versenyen kívül is adhatok le mobilt?

Igen, amennyiben nem kíván a versenyben részt venni, de felelős, környezettudatos módon kíván cselekedni, ügyfélfogadási időben bedobhatja a HBKIK ügyfélszolgálatain elhelyezett gyűjtőládákba a feleslegessé vált mobilkészülékeket.

Kérjük, a versenyben való részvételhez olvassa el a verseny Részvételi Szabályzatát, mivel a versenyben való részvétel a Részvételi Szabályzat automatikus elfogadását jelenti.


Kérdés esetén forduljon bizalommal kollégánkhoz:

Czirbik Milán
+36 20 618 2102
czirbik.milan@hbkik.hu

A RE-MOBIL verseny népszerűsítésében partnerünk: PályázatMenedzser.hu

HELLÓ, ERDŐ! RAJZPÁLYÁZAT

Kérdése van? Segítünk!

Czirbik Milán

kommunikáció és rendezvénymenedzser
+36 52 500 713
+36 20 618 2102
czirbik.milan@hbkik.hu

RE-MOBIL:
Újra passzoljuk vissza!
verseny – plakát

„Minden egyes cselekedet számít. Minden nap, minden ember tehet a változásért!”

Dr. Jane Goodall

X