„Tálaljuk a jövőt” – vendéglátó börzét szervez a Kamara április 16-án

2019.04.11 | Hírek

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2019. április 16-án, 9 és 13 óra között a Kölcsey Központban vendéglátó börzét szervez „Tálaljuk a jövőt” címmel. A rendezvény célja, hogy a külső gyakorlati képzőhelyek, a tanulók és szüleik személyesen találkozzanak, információt cserélhessenek.

A vendéglátóipar gazdálkodói itt meggyőzhetik a diákokat arról, hogy az ő cégük a megfelelő képzőhely, aki felkészítheti őket a szakmai vizsgára, és olyan szakmai tudást adhat a számukra, mellyel az iskola elvégzése után könnyen elhelyezkedhetnek a vendéglátásban.

A jelenleg 9. évfolyamos tanulók sikeres szintvizsgával a zsebükben megtalálhatják a számukra legmegfelelőbb külső gyakorlati képzőhelyet, ehhez viszont fontos az, hogy megyénkből minél több vendéglátással foglalkozó vállalkozást ismerjenek meg a családias étteremtől a nagy szállodaláncig.

Három debreceni iskolából 255 diák érkezik a rendezvényre, ahol 31 képzőhelynek biztosítunk ingyenes kiállítási lehetőséget, továbbá a tanulókat elkísérő szülőknek tájékoztató előadást tartunk a tanulószerződés előnyeiről és a tanulók jogairól és kötelezettségeiről.

A rendezvény helyszíne:  Kölcsey Központ (földszinti folyosó) Debrecen, Hunyadi utca 1-3.

Időpontja: 2019. április 16. (kedd) 9:00-13:00 óra

Share This
X