Új ipari területtel gazdagodott Berettyóújfalu

2021.05.28 | Területi szervezetek

Közel 625 millió forintos támogatásból 3,3 hektáros, akár 5 részre is felosztható önkormányzati tulajdonú iparterülettel gazdagodott Berettyóújfalu. A beruházásnak köszönhetően a 26,5 hektáros Bihari Regionális Ipari Park elérhetőségét segítő utakat is fejlesztették.

Az Északi iparterület szalagátvágásakor Vitányi István országgyűlési képviselő elmondta, az M35-ös autópálya már az átadásakor egy lehetőséget jelentett arra, hogy a sztráda mentén lévő települések kihasználják annak előnyeit.

„Itt egy példát látunk arra, hogy az esélyt Berettyóújfalu megragadta, és egy ipari parkot hozott létre alig 3 kilométerre az autópályától. A 21 évvel ezelőtt átadott Regionális Ipari Parkot a település már kinőtte, az ott lévő 40 vállalkozás közel 300 főnek ad munkalehetőséget.”

– Bízom abban, hogy az új iparterület hamar benépesül és olyan cégek telepednek ide, a bihari térségbe, akik munkahelyeket teremtenek és versenyképes termékeket állítanak elő – fogalmazott.

Fontos az együttműködés

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke az eseményen kiemelte, minden, a térség fejlesztésével kapcsolatos átadóünnepség ünnepnapnak is számít. – Az egyik kiemelt fejlesztés talán mindig az ipari területek fejlesztése, hiszen ezt az érintett önkormányzat sosem magának, hanem a környező igényeknek építi. Nagyon fontos, hogy a térség falvai, városai együtt tekintsenek a jövőbe, hiszen nagyobb befektetések csak olyan települések közelében valósulhatnak meg, ahol megfelelő munkaerő van. Azt gondolom, valamennyiünk feladata, hogy megteremtsük a kisebb településeken az élhető komfortot, míg a nagyobbakon legyen oktatási, egészségügyi, kulturális, idegenforgalmi és ipari befektetési lehetőség. Az a célunk, hogy Berettyóújfalu a térség olyan központja legyen, ami a beruházások szempontjából is meghatározó – összegezte.

Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere elmondta, azt szeretnék, hogy pár hónapon belül nagyon sok ember munkát találjon magának az új ipari parkban. – Egyrészt Debrecen hatalmas húzóerejének, másrészt a gyorsforgalmi úthálózat közelségének köszönhetjük az iparterület iránti megnövekedett igényt. Azon dolgozunk, hogy a szakképzés és a képzett munkaerő biztosításával vonzóvá tegyük az egész térséget – hangsúlyozta.

Szerző: PL, HAON.hu
Fotó: Kiss Annamarie, HAON.hu

Share This
X