A második körben 12 milliárd forintra lehet pályázni.

A program január 17-én veszi kezdetét minden olyan vállalatnak, amelynek kára származott a Brexitből – közölte a Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium ősszel ezen vállalatok támogatására írt ki pályázatot, amelyben 37 cég kapott 10,2 milliárd forint támogatást beruházások végrehajtásához. A támogatás segítségével 19 milliárd forintnyi beruházás valósul meg.

A nyertes vállalatok – amelyek sok iparágat képviselnek az élelmiszeripartól kezdve a gépiparon át a telekommunikációig – technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzésére, infrastrukturális és ingatlanfejlesztésre, gyártási licenc vagy know-how beszerzésére, információs technológiai fejlesztésre, továbbá az energiafelhasználást csökkentő fejlesztésekre használják fel a támogatásokat.

Az első felhívás sikerére való tekintettel a minisztérium elindítja a Brexit-pályázat második körét, ezúttal 12 milliárd forintos keretösszeggel – emelte ki a miniszter, aki ismertette: a támogatás mértéke a bizonyított kár összege lehet, de maximum kétmilliárd forint, a támogatási intenzitás pedig mikro- és kisvállalkozások esetén 70, közepes vállalatok esetén 60, nagyvállalatok esetén 50 százalék.

A pályázat benyújtására 30 nap áll rendelkezésre.

Forrás: https://piacesprofit.hu/

Share This
X