20 millió eurós alap a kkv-k szellemitulajdon-jogainak védelmére

2021.01.13 | Gazdaság, Hírek, Pályázatfigyelés

Hétfőtől a kis- és közepes vállalkozásokat (kkv-k) 20 millió eurós támogatási alap segíti szellemitulajdon-jogaik védelmében – közölte az Európai Bizottság.

A támogatási program keretében igényelhető finanszírozás révén az uniós vállalkozások hatékonyabban tudnak érvényt szerezni jogaiknak. Olyan vállalkozásoknak szól, akik szellemi tulajdonjogi stratégiájukat kívánják fejleszteni.

A programon belül két szolgáltatás elérhető:

  1. szellemi tulajdonra vonatkozó diagnosztikai (IP scan) szolgáltatások támogatása
  2. védjegyek és formatervezési minták bejelentési díjkedvezménye

Az új program visszatérítés formájában biztosít pénzügyi támogatást a vállalkozásoknak, cégenként legfeljebb 1500 euró értékben. A támogatás a szellemi tulajdonnal foglalkozó hivatásos auditorok által nyújtott szolgáltatások igénybevételét, valamint védjegyek és formatervezési minták bejelentését könnyíti meg a cégek számára. Idén öt pályázati fordulóban lehet majd támogatást igényelni amelyek közül az első hétfőn indult. A követelményekről, a határidőkről és egyéb tudnivalókról az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) magyar nyelven is elérhető weboldala (https://euipo.europa.eu/ohimportal/hu/online-services/sme-fund) ad tájékoztatást.

A támogatási alap működését az Európai Bizottság és az EUIPO támogatja.

Az alábbi mellékletként olvasható az EU „Ideas powered for business SME FUND” tájékoztató anyaga, amely az EU-n belül működő KKV-k támogatását célzó program leírása.

EU SME fund

Forrás: MTI

Share This
X