Az Európai Bizottság a múlt héten nyilvános konzultációt indított a fenntartható vállalatirányításról. A jövőre bemutatni tervezett jogszabály célja arra ösztönözni a vállalatokat, hogy üzleti döntéseik során vegyék figyelembe a környezeti, a társadalmi, az emberi és a gazdasági hatásokat, és a rövid távú pénzügyi nyereség helyett a hosszú távú, fenntartható gazdasági értékteremtésre összpontosítsanak.

Az előzetes információk alapján a bizottsági tervek a vállalatok számára az adminisztratív terhek növekedésével járnak azért, hogy nagyobb vállalati átláthatóságot biztosítsanak, és egyúttal nagyobb beleszólást is engedjenek a vállalatvezetésbe. A szabályok be nem tartása esetére pedig szankciók bevezetését irányozzák elő.

A Bizottság 2021. február 8-ig várja a válaszokat az alábbi elérhetőségen:
https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/12548-Sustainable-corporate-governance/public-consultation

A konzultáció elérhető magyar nyelven is, azonban az oldal nyelvét át kell állítani magyarra az oldal felső sorában (középen), mert automatikusan az angol nyelvű oldal töltődik be.

Share This