Csökkentett munkaidős foglalkoztatás és K+F tevékenységet végző munkavállalók foglalkoztatásának támogatási lehetőségei

2020.04.15 | COVID-19, munkavégzés, pályázatok

A vállalkozások 2020. április 15-étől pályázhatnak a kutatás-fejlesztési bértámogatásra, április 16-ától pedig az általános munkahelyvédelmi bértámogatásra. A Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében az alábbi két rendelethez kapcsolódóan pályázni lehet a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztálya főosztályvezetőjének – a cikk végén mellékelt – levelei szerint.

  • A Kormány 103/2020. (IV. 10.) Korm. rendelete
    a kutató-fejlesztő tevékenységet végző munkavállalók veszélyhelyzet idején megvalósuló foglalkoztatásának a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében történő támogatásáról
  • A Kormány 105/2020. (IV. 10.) Korm. rendelete
    a veszélyhelyzet idején történő csökkentett munkaidős foglalkoztatásnak a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében történő támogatásáról
Sajátos lehetőség ez esetben, hogy személyes tanácsadást nyújtanak a Főosztály munkatársai azoknak a vállalkozóknak, akik igényelik ezt. Néhány alapadat megadása esetén felveszik a kapcsolatot a vállalkozásokkal. Kérjük forduljanak hozzájuk bizalommal!

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara munkatársai is készséggel állnak az Önök szíves rendelkezésére, valamint a Kamara honlapján (https://hbkik.hu/valsag_infok/)
naprakész információkat találhatnak tematikus bontásban a könnyebb eligazodás érdekében.

A csökkentett munkaidős foglalkoztatás támogatásához a kérelem előterjesztéséhez szükséges nyomtatványok elérhetősége:

A kutató-fejlesztő tevékenységet végző munkavállalók veszélyhelyzet idején megvalósuló foglalkoztatásának támogatásához a kérelem előterjesztéséhez szükséges nyomtatványok elérhetősége:
https://nfsz.munka.hu/Munkaadoknak/Lapok/ma_tamogatas.aspx

További információ az alábbiakban mellékelt tájékoztatókban található.

Share This