Vállalkozói válság információk

connection 4884862 1920A COVID-19 járvány okozta megváltozott gazdasági helyzetben a HBKIK arra törekszik, hogy enyhítse a vállalkozásokat érintő hatásokat, hiteles hírek és az igényekhez igazodó szolgáltatások nyújtása révén elősegítse a kilábalást.

A HBKIK jelen oldalon gyűjti össze és tartja aktuálisan a cégek működését érintő azon gyakorlati információkat, melyek támogatást nyújthatnak a válság kezelésében.
 

 

Információk, aktualitások

A veszélyhelyzetben speciális adómentességgel támogatja a kormány az adományozást

A veszélyhelyzetben speciális adómentességgel támogatja a kormány az adományozást

Az adományozás egyébként is kedvező adóügyi szabályait, a koronavírus-járvány felülírta. A jelenlegi helyzetben még több mentesség és még több kedvezmény jár. Magyarország Európa-szerte példaértékűen, minden lehetséges eszközzel, kedvező adózási feltételekkel támogatja az adományozókat – tájékoztatta Izer Norbert a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.

Péntektől lehet jelentkezni a high-tech és zöld magyar pályázatra

Péntektől lehet jelentkezni a high-tech és zöld magyar pályázatra

A gazdaságvédelmi akcióterv keretében péntektől lehet beadni a jelentkezést a high-tech és zöld magyar, a kkv-hatékonyságot növelő 50 milliárd forint keretösszegű pályázatra – mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára hétfőn a gazdaságvédelmi akcióterv végrehajtásának előrehaladásáról, a vállalkozói szervezetek visszajelzéseiről tartott online sajtótájékoztatón.

Kamarai segítséget kaphatnak Debrecenben a járvány sújtotta vállalkozások

Kamarai segítséget kaphatnak Debrecenben a járvány sújtotta vállalkozások

A Széchenyi Kártya Program négy új hiteltermékkel bővült, melyek segíthetnek a termékfejlesztésben vagy a piacbővítésben. A cél, hogy a kkv-k visszaálljanak a krízis előtti pályára. Többek között ezekről is szó esett a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara sajtótájékoztatóján a Kamara székházában, május 22-én.

Kérdőív – új kkv oktatások a Grow with Google program keretében

Kérdőív – új kkv oktatások a Grow with Google program keretében

Mint mindig, a Grow with Google program most is segíteni igyekszik, hogy a jelenlegi helyzetben értékes és releváns tartalmakkal és oktatásokkal segíthesse a magyar vállalkozások munkáját, ezért felmérést végez, hogy melyek azok a területek, amelyek a legnagyobb kihívást jelentik a vállalkozók számára a mostani helyzetben.

Kovács Zsolt

 partnerkapcsolati munkatárs
+36 52 500 714
+36 20 357 9870
kovacs.zsolt@hbkik.hu

Dr. Kiss András

gazdaságfejlesztési és innovációs osztályvezető

+36 52 500 723
+36 30  967 8891
kiss.andras@hbkik.hu

Iván Gábor

innovációs munkatárs
ivan.gabor@hbkik.hu
+36 20 320 5366

Kőrösi Vanda

EEN regionális vezető
+36 52 500 725

+36 20 268 9048
korosi.vanda@hbkik.hu

Lipcsey Ágnes

külügyi asszisztens / EEN tanácsadó
+36 52 688 710
+36 30 199 1690
lipcsey.agnes@hbkik.hu

X