Academy of Change felhívás: október 24-ig még lehet jelentkezni!

2021.10.22 | Hírek, Nemzetközi hírek, Pályázatok

18-30 év közötti résztvevőket keres a “Young Europe Sustainable Democracy Builders” (röviden: YES Democracy Builders) programhoz a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ), melynek során lehetőségük lesz részt venni európai szakmai lobbi akciókban, tanulmány- és érdekérvényesítő utakon, az Európai Népfőiskolán megrendezett szakmai programokon Dániában és Spanyolországban (European Folk High School), a New Economy konferencián és még sok más programon. Ehhez első körben a következő hónapokban egy online tréningen szeretné az MTVSZ mozgósítani a fiatalokat.

A fiatalok tudása, ötletei és elkötelezettsége döntő fontosságú a klímaválság és a növekvő globális egyenlőtlenségek kezeléséhez szükséges átalakuláshoz. Ehhez új módszerekre, tudásra és egy közös nyelvre van szükség, ami segít megtalálni ezekre a kihívásokra a megoldásokat és válaszokat.

Az első program, az Academy of Change novembertől indul az MVTSZ dán partnere, a Nyt Europa szervezésében. Ez egy olyan 7 alkalmas tréning, melynek középpontjában a fenntartható és demokratikus átalakulás áll a vírus teremtette válság után. A kurzust olyan érdekes előadók vezetik, mint Patrizia Heidegger, Emma Holten vagy Jonathon Porritt. A képzés témái lesznek többek között az éghajlatváltozás kezelése – a pluralista közgazdaság, átalakító politikák és az EU valamint a feminista közgazdaságtan – a munka újragondolása, érték és egyenlőség a munkaerőpiacon, stb.

A tréningre 18-30 év közötti fiatalokat várnak, akik részt tudnak venni mind a 7 alkalmon (egy alkalom 2-3 órás) és vállalni tudják, hogy aktív résztvevői lesznek a képzésnek. Ez a képzés jelenti az alapot a későbbi nemzetközi szakmai és egyéb programokban való részvételhez.

A képzés nyelve angol.

A képzésen való részvétel, és minden további hazai és nemzetközi programban való részvétel ingyenes és a kapcsolódó költségeket (utazás, szállás, ellátás) is fedezik a szervezők.

A program felhívása ITT található.

Jelentkezés, további részletekhttps://www.nyteuropa.dk/academy-of-change, valamint a jelentkezés után értesítést kell küldeninemeth.eszter@mtvsz.hu címre.

Jelentkezési határidő: 2021. október 24.

Share This
X