Aktuális felhívások az ÖMÉ2021 jegyében

2021.09.10 | Hírek, Kamara, Pályázatok

Az Önkéntesség Magyarországi Éve kezdeményezéshez egyre többen csatlakoznak, és folyamatosan nő a tematikus év jegyében megvalósított önkéntes programok száma. A kezdeményezés célja az önkéntesség ismertségének, és elismertségének növelése. Válogatás az aktuális felhívásokból:

  • Önkéntességért Díj 2021 – Pénzjutalom két kategóriában is!

2021, az Önkéntesség Magyarországi Éve (ÖMÉ), így az önkéntességre ebben az évben még nagyobb figyelem irányul. Tekintettel erre a tematikus évre az Az Év Közösségi Kezdeményezése díjazottja mellett Az Év Önkéntes programja díjat elnyerő szervezet is pénzjutalomban részesül. A szervezők várják az önkéntesség terén 2020. szeptember 1. és 2021. augusztus 31. között kimagasló teljesítményt nyújtó magánszemélyek, közösségek, szervezetek pályázatait.  Beküldési határidő: 2021. október 4.  A további részletek, a pályázati kiírás és a részvételi szabályzat elérhető: ITT

  • Várjuk a jelöléseket a Hét Önkéntese címre!

Az ÖMÉ 2021 kapcsán az ÖMÉ honlapján és közösségi média platformjain minden  héten bemutatnak egy olyan embert, aki példát mutat lelkesedésével, elkötelezettségével, aki az önkéntesek népes táborából is kiemelkedik tevékenységével, hiszen a személyes példák mentén lehet legjobban bemutatni milyen sokoldalú és fontos tevékenység az önkéntesség, mennyire erős kötőerő a társadalomban és mennyire nagy segítség azoknak, akiknek érdekében a munka folyik.  Az Önkéntes Központ Alapítvány arra biztat mindenkit, hogy ha ismer olyan személyt, akit méltónak talál arra, hogy bekerüljön a Hét Önkéntesei közé, akkor jelölje a címre! A jelölt nevét és elérhetőségét, valamint tevékenységének szöveges bemutatását fotóval, fotókkal kérik elküldeni  a kommunikacio@ome2021.hu e-mail címre vagy akár a regionális koordinátorok részére.

  • Önkéntes koordinátorok master mind csoportja – igényfelmérés és előzetes jelentkezési lehetőség

Az Önkéntes Központ Alapítvány 2021 tavaszán a gyakorló önkéntes koordinátorok számára egy új típusú fejlődési, tanulási lehetőséget kínálva master mind csoportot szervezett. A master mind csoport résztvevői 5 alkalommal találkoztak, és járták körül az előzetesen jelzett igények szerint meghatározott témákat. Minden alkalommal 2-3 résztvevő mutatta be az önkéntes koordinátor dilemmáit és jelezte azokat a kérdéseket, melyekre a csoport segítségével szeretett volna választ kapni. Mit adott a csoport résztevőknek? Amit visszajelzéseikben leginkább kiemeltek: Megértettség élménye (nem vagyok egyedül) – hasznos tippek, tudások, tapasztalatok – önismereti fejlődés.  Ezért ősszel új csoport indítását tervezik, megújulva a résztvevői visszajelzésekre és a megvalósítás tapasztalataira építve! Az előzetes online igényfelmérő űrlap ITT érhető el, szeptember 25-éig.

Share This
X