Újra várja a jelentkezőket az EP Nagykövet Iskola programja

2021.09.10 | Hírek, Kamara, Nemzetközi hírek, Pályázatfigyelés, Pályázatok, Szakképzés

Újra lehet jelentkezni az Európai Parlament Nagykövet Iskola programjára. A 2017-ben indult programban jelenleg 49 magyarországi középiskola vesz részt, Európa-szerte pedig több mint 2000 iskola tagja a hálózatnak.

A Nagykövet Iskola program célja a középiskolás fiatalok figyelmének felkeltése Európa és az európai parlamentáris demokrácia iránt. A részt vevő iskolák diákjai  a tanév során különféle iskolán belüli és kívüli programokon keresztül aktív ismereteket szerezhetnek az Európai Unióról és különösen az Európai Parlamentről.

A 2021/22-es tanévben az EP Magyarországi Kapcsolattartó Irodája a Nagykövet Iskola hálózat bővítése érdekében magyarországi középfokú oktatási intézmények pályázatát várja szeptember 30-ig, az Európai Parlament Nagykövet Iskolája programban való részvételre.

A cél, hogy a nagykövet-iskolák hálózata biztosítsa az ország területi lefedettségét és reprezentálja az intézménytípusok sokszínűségét. Ennek érdekében e felhívás során főként Nógrád, Bács-Kiskun, Tolna, Zala és Vas megye intézményeinek pályázatait várjuk. Mindez azonban nem zárja ki egyéb területről érkező, magas színvonalú pályamunka sikerét.

Az Európai Parlament Nagykövet Iskolája programban részt vevő diákok és tanárok megismerik az európai polgári szerepvállalás kínálta lehetőségeket és az Európai Parlament szerepét a döntéshozatali folyamatban. A programot az iskolákban vezető tanárok az első évben egy 30 órás akkreditált pedagógus továbbképzésen vesznek részt, melynek során megismerkednek a program kritériumrendszerével, az Európai Parlament működésével, aktualitásaival és segítséget kapnak a gyakorlati tervezéshez, a metodológia kialakításához és az iskolai programok megszervezéséhez. A résztvevő iskolák nagyrészt maguk döntik el, hogy a tanév során milyen európai unióhoz köthető projekteket, programelemeket valósítanak meg iskolatársaikkal. A tudásmegosztást letölthető digitális oktatási anyagok is segítik.

A pályázatokat az epbudapest@europarl.europa.eu e-mail címre lehet benyújtani.

A pályázat beküldési határideje 2021. szeptember 30.

A jelentkezési feltételeket itt találja, oktatási anyagokat pedig innen lehet letölteni.

Forrás: napi.hu; Fotó: europarl.europa.eu/ambassador-school/hu

Share This
X