Debreceni Egyetem Műszaki Kar mérnöktanári mesterképzése

2021.12.01 | Hírek

Szíves figyelmükbe ajánljuk a Debreceni Egyetem Műszaki Kar mérnöktanári mesterképzését. 

A képzést főiskolai/BSc szintű vagy egyetemi MSc szintű szakirányú mérnöki végzettséggel rendelkezők számára ajánlják. Főiskolai/BSc szintű mérnöki végzettség esetén a képzési idő 2 év, egyetemi/MSc szintű mérnöki végzettség esetén a képzési idő 1 év. A képzés jelenleg három specializációval fut:

  • gépészet-mechatronika
  • építő-építészet
  • környezetvédelem-vízgazdálkodás.

A következő években további három specializáció indítását tervezik: elektrotechnika-elektronika, bio­ vegyipar, műszaki-gazdasági.

A képzés középpontjában a tanári felkészítés tárgyai állnak, szakmai tárgyak nem, vagy csak kis számban szerepelnek a képzési programban.

Mivel a középfokú szakképzés oktatási feladatai jelentős részben vállalatoknál valósulnak meg, az egyetem úgy gondolja, hogy ezt a feladatot ellátó kollégák számára is hasznos lehet a képzés. Ezért szeretnénk felhívni az Önök figyelmét is a Debreceni Egyetem Műszaki Kar mérnöktanári mesterképzésére, mely minden évben szeptemberben indul.

A képzésre az országos felvételi rendszerben (felvi.hu) lehet jelentkezni, a jelentkezési határidő a mostani felvételi eljárásban 2022. február 15.

A képzés levelező munkarendben (pénteki és szombati konzultációkkal) folyik. A képzés államilag támogatott azoknak, akik még nem használták el a 12 félév állami támogatást.

Ha kérdésük van a képzéssel kapcsolatban, keressék Sipos Dóra tanszéki referenst a dorasipos@eng.unideb.hu e-mail címen, vagy az 52/415-155/77735 telefonszámon.

Share This
X