Vállalkozói regisztráció

Vállalkozói regisztrációját az alábbi elektronikus adatlap valamely formátumának kitöltésével és beküldésével teheti meg:

Vállalkozói regisztráció elektronikus adatlap (iForm formátum)
Vállalkozói regisztráció elektronikus adatlap (ÁNYK formátum)

 

Az ÁNYK keretprogram a NAV oldaláról az alábbi linken:

Általános Nyomtatványkitöltő (ÁNYK) program

A gazdálkodó szervezetek kötelező regisztrációjáról részletes információkat nyújtunk a https://hbkik.hu/vallalkozoi-regisztracio/ oldalon.

A regisztrációhoz a mellékletben található űrlapokat is igénybe veheti, valamint elvégezheti a bejelentést online a https://mkik.hu/gazdalkodo-szervezetek-regisztracioja weboldalon, illetve személyesen is a székhely szerint illetékes kamarák ügyfélszolgálati irodáiban.

A gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény kötelezettségeket és jogokat fogalmaz meg mind a gazdálkodó szervezetek, mind a gazdasági kamarák irányában*.

A gazdálkodó szervezetek (egyéni és társas vállalkozások) kötelesek:

  • kamarai nyilvántartásba vételüket kezdeményezni.
  • a kamarai közfeladatok ellátásához évente kamarai hozzájárulást (tárgyév március 31-éig) megfizetni a kamarai nyilvántartást vezető területi kamara részére.

A kamara köteles:

  • igazolás kibocsájtásával elismerni a kamarai hozzájárulás megfizetését.
  • térítésmentesen a törvényben meghatározott szolgáltatásokat nyújtani a gazdálkodó szervezetek számára (tanácsadás gazdasági, pénzügyi, adózási, hitelhez jutási kérdésekben; üzleti partnerkeresés és pályázatfigyelés).

Kérdése van? Segítünk!

Takács Anikó

ügyfélszolgálati munkatárs
+36 52 500 710
+36 20 437 7243
takacs.aniko@hbkik.hu

2022.január

X