Együttműködési megállapodást kötött az MFB és az MKIK

2020.06.12 | Gazdaság, Hírek

A szakmai tevékenység összehangolása érdekében együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK).

A megállapodás alapján az MFB és az MKIK kölcsönösen támogatja egymást a kis- és képvállalkozások (kkv) minél szélesebb körének elérésében, az Országos Vállalkozói Mentorprogram sikeres megvalósításában.

Az MKIK konzorciumi partnereivel közösen valósítja meg az Országos Vállalkozói Mentorprogramot, amelynek célja a kkv-k versenyképességének, hatékonyságának növelését szolgáló közvetett támogató eszközök országos bevezetése. A program többek között személyes és szakmai mentorálást nyújt a pénzügyi és vállalkozói szemléletformálás előmozdítása érdekében.

Az MFB egyik kiemelt stratégiai feladata a hazai vállalkozásokat érintő pénzügyi hiányosságok kezelése, illetve a kkv-k számára kínált finanszírozási megoldások szélesítése.

Az aláírók támogatják a vállalkozások és projektgazdák pénzügyi szemléletformálását és edukációját, a projektfejlesztéshez szükséges ismeretek elsajátítását. Ezen túlmenően specifikus digitális eszközökkel segítik az érintett vállalkozások ismeretbővítését, finanszírozási igényeik felmérését, és testreszabott javaslatokat dolgoznak ki a vállalkozások forrásbevonásához.

Forrás: MTI

Share This
X