2021.október

01okt09:0013:00Effekteam konferencia és díjátadó - onlineKÖZÖSSÉG. HATÁS. JÖVŐ konferencia és Effekt 2030 díjátadó

effekteamlogo text 1

Rendezvény részletek

Az Effekteam Egyesület október 1-jén tartja éves szakmai konferenciáját KÖZÖSSÉG. HATÁS. JÖVŐ. – A hazai vállalatok jövőbeni működése, kihívások és innovációk az ESG szempontok tükrében címmel. A rendezvényt, melynek keretében sor kerül az Effekt 2030 – A közösségi befektetések díjának átadására is, az interneten keresztül követhetik nyomon az érdeklődők. Az eseményen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A https://effekteam.hu/konferenciak/ honlapról letölthető kitöltött jelentkezési lapot 2021. szeptember 29-ig lehet visszaküldeni a konferencia@effekteam.hu e-mail címre.

A fenntarthatóság kérdésének előtérbe kerülésével egyre nagyobb figyelmet kap az ESG (Enviromental/környezeti, Social/társadalmi, Governance/vállalatirányítási) szemléletnek megfelelő vállalati működés. A cégvezetők is mindinkább kritikus tényezőként tekintenek az általuk irányított szervezetek környezeti, társadalmi és vállalatirányítási aspektusaira, melyek ma már valódi hatással vannak a vállalatok bevétel- és eredménytermelő képességére. Az ESG szemlélettel összhangban működő cégek komoly piaci előnyre tehetnek szert versenytársaikkal szemben és vonzó célpontot jelentenek a befektetők számára. Bár korábban a társadalmi aspektus némileg háttérbe szorult a környezeti és vállalatirányítási szempontokhoz képest, a koronavírus-járvány hatásaként mostanra az S komponens szerepe is fokozatosan felértékelődik. Arról, hogy mindez mit is jelent a gyakorlatban, jelentős hazai nagyvállalatok képviselői, non-profit szervezetek vezetői, egyetemi szakértők és kutatók osztják meg gondolataikat, tapasztalataikat egyesületünk éves szakmai konferenciáján.

A szakmai kerekasztal-beszélgetéseket követően kerül sor az Effekt 2030 – A közösségi befektetések díjának átadására. Idén a korábbinál is nagyobb számban neveztek az elismerésre a hazai piacon működő vállalatok. A pályázati időszak augusztus 2-án zárult, és jelenleg az öttagú szakmai zsűri dolgozik a beérkezett programok értékelésén. A testület szeptember 10-ig hozza meg döntését a nyertesekről és a kategóriánként shortlistre kerülő pályázatokról. Ez utóbbiakra szeptember 15–24. között a nagyközönség is szavazhat és kiválaszthatja az idei közönségdíjas programot. Az ünnepélyes eredményhirdetést és díjátadást az október 1-jei konferencia keretében, az interneten keresztül kísérhetik figyelemmel az érdeklődők.

Bővebb információ, részletes program és jelentkezési lehetőség az Effekteam honlapján található: https://effekteam.hu/konferenciak/

Idő

2021.10.01 - 2021.10.01

X