2021.március

03márc10:0012:00Horizont Európa: Digitális technológiák, ipar és űrkutatáswebinárium az online Horizont Európa rendezvénysorozat keretében

urkutatas

Rendezvény részletek

Az NKFI Hivatal online Horizont Európa rendezvénysorozatának keretében 2021. március 3-én 10 órától kerül sor a Digitális gazdaság, ipar és világűr klasztert, a kapcsolódó partnerségeket, és egyéb pályázati lehetőségeket bemutató webináriumra.

A Horizont Európa program struktúrája a korábbi keretprogramhoz képest jelentősen átalakul. Három pillérének egyike, a Globális kihívások és az európai ipar versenyképessége fogja össze a tematikusan programozott felhívások jelentős részét. Ezen belül a Digitális gazdaság, ipar és világűr klaszter képezi az új program egyik legnagyobb, legszélesebb körű területét (a korábbi ICT, NMBP és SPACE programterületeket fogja össze), a tervek szerint 15 B€ költségvetéssel. Az infokommunikációs technológiák ezen kívül a program számos más területén – pl. egészségügy, biztonság, közlekedés) is megjelennek. A zászlóshajó programok egy része – a grafén és a kvantumtechnológia egyes elemei – ugyancsak a jelen klaszter részét képezik majd. A korábbi FET program hosszú távú, nyitott és proaktív témái viszont a harmadik pillér, az Európai Innovációs Tanács részeként jelennek meg a jövőben. (A Horizont Európa kialakításáról, struktúrájáról bővebben).

Az Európai Bizottság a klaszter felhívásainak jelentős részét partnerségek keretében tervezi megvalósítani (bővebben). A partnerségek több különböző irányítási és finanszírozási formában (intézményesített, közösen finanszírozott, közösen tervezett) lesznek megvalósítva. A Digitális gazdaság, ipar és világűr klaszter területén 10 partnerség van tárgyalás alatt: High Performance Computing; Key Digital Technologies; Smart Networks and Services; Artifical Intelligence, Data and Robotics; Photonics; Clean Steel – Low Carbon Steelmaking; Metrology; Made in Europe; Processes4Planet; Globally competitive Space Systems. A digitális gazdaság területén a Horizont Európa mellett a HPC, mesterséges intelligencia, kiberbiztonsági technológiák bevezetését, valamint a digitális készségek fejlesztését támogató Digital Europe Programme (DEP) és a Connecting Europe Facility (CEF) is az EU következő finanszírozási ciklus részeit képezik.

Az online webinárium időpontja: 2021. március 3. 10.00-12.00
Helyszíne: online

A webináriumon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
A jelentkezési határidő: 2020. március 2. 15 óra.

Az eseményt megelőzően megküldik az online felületre való belépéshez szükséges linket a regisztráltaknak.

A webex felületen egyszerre 100 fő csatlakozhat a rendezvényhez. Nagy érdeklődés esetén, az eseményt YouTube felületen is közvetítik. A You Tube közvetítést nézők kérdezni nem tudnak, de a rendezvényhez kapcsolódóan 2021. március 5-én 11:00-13:00 között online formában konzultációs lehetőséget biztosítanak. A konzultációra külön szükséges regisztrálni az NKFI Hivatal Horizont Európa eseménynaptárjában: regisztráció konzultációra.

Részletes program és jelentkezés: ITT

Idő

2021.03.03 - 2021.03.03

X