2021.november

29novAll Day05decPlanet Budapest 2021Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó

planet budapest 2021

Rendezvény részletek

2021. november 29 – december 5. között, a Hungexpon megrendezésre kerül a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó.

A Planet Budapest 2021 a visegrádi országok fenntartható fejlődéssel foglalkozó közös eseménye. Célja, hogy felhívja a résztvevők figyelmét a kedvezőtlen környezeti, társadalmi és gazdasági folyamatokra, illetve bemutassa, hogy ezek a negatív, az emberiség jövőjét beárnyékoló változások még visszafordíthatók.

A Planet Budapest 2021 négy tematikus eseménycsoport köré épül. A Világtalálkozó keretében államfők, kormányzati döntéshozók, nemzetközi szervezetek elismert szakértői, valamint a tudományos és az üzleti világ képviselői vitatják meg a fenntartható vízgazdálkodás, élelmiszertermelés, energia- és hulladékgazdálkodás, illetve a közlekedés témaköreit. Az Expó a környezeti fenntarthatóságot támogató, a visegrádi országok tudásán és szakértelmén alapuló innovációkat hivatott bemutatni.

A Közönségprogramok keretében az ismeretterjesztő élményközpont olyan megoldásokat mutat be, amelyek során a résztvevők átélhetnek egy lehetséges jövőt, megtapasztalhatják, felfedezhetik, hogy milyen lesz a holnap lakása, iskolája, városa, vagy éppen azt, hogy milyen fenntartható forrásból származó élelmiszereket fogyasztunk majd. Az Ifjúsági Élményprogram célkitűzése pedig az, hogy a fiatal korosztály figyelmét is felhívja a fenntartható életmód fontosságára.

A legfrissebb programokért és hírekért látogasson el a honlapra (www.planetbudapest.hu).

 

Idő

2021.11.29 - 2021.12.05

Helyszín

Hungexpo

1101 Budapest Albertirsai út 10.

X