2021.június

04júnAll DaySZERB - MAGYAR ÜZLETI FÓRUM

business 4107640 640

Rendezvény részletek

Ezúton tájékoztatjuk, hogy a Magyar-Szerb Gazdasági Együttműködési Kormányközi Vegyes Bizottság soron következő ülése 2021. június 3-4-én kerül megrendezésre Belgrádban.

Az ülés margóján a Szerb Gazdasági Kamara, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a CED Közép-Európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. közreműködésével – B2B tárgyalásokkal egybekötött üzleti fórumot szervez.

A rendezvény időpontja: 2021. június 4. (péntek), 12:00 – 15:00 óra

Helyszín: Szerb Gazdasági Kamara épülete (11000 Beograd, Resavska 13-15.)

 

A rendezvényen a szerb koronavírus egészségügyi előírások miatt maximum 30 magyar cég vehet részt, egy cégképviselővel. A programra a mezőgazdaság és élelmiszeripar, ICT, fémipar, egészségipar és turizmus területéről várjuk a cégek jelentkezését.

A B2B tárgyalások nyelve az angol.

Amennyiben rendezvényünk felkeltette érdeklődését, kérjük, hogy részvételi szándékát angol nyelven jelezze legkésőbb 2021. május 21-ig (péntekig) az alábbi űrlapon:

https://mailer.tradehouse.hu/form.php?f=25f57d5b87

A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében tudjuk fogadni, megértésüket köszönjük.

Az üzleti fórum programtervét, valamint az eseményen résztvevő szerb cégek listáját és rövid bemutatásukat későbbi időpontban küldjük meg a regisztrált vállalkozások számára.

A jelenlegi szabályozás alapján magyar állampolgárok Magyarország területéről korlátozás (negatív teszt, kötelező karantén) nélkül léphetnek be Szerbiába. Amennyiben nem Magyarország területéről lépnek be az országba, de Magyarországon már felvették a koronavírus elleni oltás mindkét dózisát (Astra Zeneca esetén az első oltást), és rendelkeznek az oltás tényét igazoló védettségi igazolvánnyal, bárhonnan beutazhatnak Szerbiába, korlátozások nélkül. Ennek hiányában csak a kiindulási ország (vagy ahonnan belép Szerbiába) referencialaboratóriumában elvégzett, 48 óránál nem régebbi negatív PCR teszt birtokában utazhat be Szerbiába.

További információ: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?szerbia

Szerbiából Magyarországra történő (haza)utazás esetén elkerülhető karanténkötelezettség, ha az utazó rendelkezik védettségi igazolvánnyal vagy diplomata útlevéllel utazik, illetve ha a beutazás üzleti célból valósult meg, és ezt az utazó az ORFK formanyomtatványának kitöltésével igazolja.

 

További információ kérhető:
FARKAS IMRE
külgazdasági tanácsos
MAGYARORSZÁG FŐKONZULÁTUSA, SZABADKA
24000 Subotica, Đure Đakovića 1-3., Telefon: +381 24 626 344
Fax: +381 24 552 427 Mobil +381 63 659 733
E-mail: Ifarkas@mfa.gov.hu
https://szabadka.mfa.gov.hu/
Web: https:// https://exporthungary.gov.hu/kulgazdasagi-attasek?szerbia-szabadka

 

Idő

2021.06.04

X