2021.november

09nov15:0016:30Üzleti lehetőségek Latin-Amerika piacán magyar vállalkozások számára - ONLINE

business 3239669 960 720

Rendezvény részletek

2021. november 9-én rendezi meg a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara  a ”Minden héten üzlet” exportfejlesztési programsorozatának soron következő „Üzleti lehetőségek Latin-Amerika piacán magyar vállalkozások számára” című online eseményét.

Időpontja : 2021. november 9. kedd 15.00 óra.

Melyek azok az egyedi szempontok, nehézségek és lehetőségek, amelyeket figyelembe kell vennünk ahhoz, hogy a magyar cégek eséllyel indulhassanak Argentína, Brazília, Mexikó piacain?

 Argentína: A külképviselethez 3 MERCOSUR ország tartozik, Argentína (45 millió lakos), Paraguay (7,2 millió lakos) és Uruguay (3,5 millió lakos).Mindhárom ország jelentős importra szorul gépek, berendezések, technológiai termékek területén. Fejlett mezőgazdasággal és mezőgazdasági technológiák iránti igénnyel rendelkeznek. A környezetvédelem, vízgazdálkodás és fenntarthatóság még gyerekcipőben jár éppen ezért igény mutatkozik ilyen termékekre, szolgáltatásokra. Első magyar-argentin-paraguayi-uruguayi orvostechnológiai üzletember találkozó 2021. novemberben lesz.

Brazília: A külképviseleteihez összesen 212,6 millió lakosságszámú piac tartozik. A brazil gazdaság meghatározó ágazatai az élelmiszeripar, a gépjárműipar, az energetika az építőipar és az ICT. Jelentős igény mutatkozik a következő területeken: vízgazdálkodás, agrártechnológia, orvostechnológiai eszközök, autóalkatrészek, vegyipari, olaj és gázberendezések, biztonság(technika)i rendszerek.

Mexikó: A mexikói piac húzóágazatai között kiemelendő a turizmuson túl az autóipar, az energetika, az élelmiszeripar és a gyógyszeripar. Különösen nagy lehetőség mutatkozik az orvostechnológiai, autóelektronikai, vízipari, intelligens városüzemeltetési rendszerek, valamint az élelmiszeripari új technológiák terén. A külképviselet Mexikóban (129 millió fő) van, de akkreditációja kiterjed 6 további országra: Belize (290 ezer fő), Costa Rica (4,1 millió fő), Guatemala (12,3 millió fő), Honduras (7,3 millió fő), Nicaragua (5,6 millió fő), El Salvador (6,8 millió fő).

 

Program és f​​​​​ő témakörök:

15.00 – 16.00  Argentína, Brazília, Mexikó gazdaságának aktuális helyzete, annak jövőbeni kilátásai

  • Hogyan tudunk sikeresek lenni magyarként az adott piacokon? Kereskedelmi sajátosságok, tapasztalatok, praktikus tanácsok. Vámtechnikai és engedélyeztetési kérdések. Üzleti lehetőségek magyar vállalatok számára az adott országokban

16.00 – 16.30 Szellemi tulajdonvédelem Latin Amerikában – angol nyelvű előadás 30 percben

16.30 – Kérdések, válaszok

 A webinárium nyelve magyar (kivéve a szellemi tulajdonvédelem témakörű 30 perces előadást).

 Előadók:  

Németh József külgazdasági attasé Magyar Nagykövetség Argentína, Buenos Aires

József Balázs külgazdasági attasé Magyar Nagykövetség Brazília, Sao Paulo

Olti Máté külgazdasági attasé Magyar Nagykövetség Mexikó, Mexikóváros

César Fernández Elvira, iparjogvédelmi szakértő Latin America IP SME Helpdesk – angol nyelvű előadás

Lebonyolítás: Microsoft Teams rendszerrel. A programot 2-2,5 órás időtartamra tervezik a szervezők.

Részvételi feltétel: A programon a részvétel térítésmentes, de feltétel a kamarai hozzájárulás rendezettsége, valamint az előzetes online jelentkezés. Jelentkezés:  jelentkezés online ezen a linken

Idő

2021.11.09 - 2021.11.09

X