EuroSkills Graz 2021 – hajdú-bihari versenyzőnek is szurkolhatunk!

2021.09.22 | Hajdú-Bihar, Hírek, Kamara, Szakképzés

A WorldSkills Hungary program részeként Magyarország fiatal szakemberei két nemzetközi versenysorozatban, a kétévente megrendezendő WorldSkills és EuroSkills versenyeken mérettetik meg magukat. Idén Ausztriában rendezik meg a EuroSkills Graz 2021 Európa-bajnokságot.

A versenyre 2021. szeptember 22. és 26. között kerül sor, amelyre a magyar különítmény már el is indult. Összesen 21 szakmában szoríthatunk a magyar diákoknak. Hajdú-Bihar megyéből Sipos Kristófnak szurkolhatunk, aki Ipar 4.0 kategóriában fog versenyezni versenytársával, Takács Zoltánnal.

Az Ipar 4.0 a napjainkban végbemenő „negyedik ipari forradalom”, aminek lényege, tömören, a termelési folyamatláncolat egy magasabb digitalizációs szintre emelése. A valóság természetesen ennél jelentősen összetettebb. Az Ipar 4.0 keretein belül a termelésben résztvevő rendszerek és szolgáltatások egymással kommunikálva, egy kiber-fizikai rendszert alkotva, adott esetben egymást optimalizálva hoznak „önálló” döntéseket, avatkoznak bele – többek között – termelési / logisztikai / karbantartási folyamatokba.

Mind a WorldSkills és a EuroSkills versenyeken 2 fős versenyszámról van szó, vagyis a problémák megoldásakor a csapattagok egymás tudására is támaszkodnak.

A két versenyzőről készült videó az alábbi linken érhető el: https://www.facebook.com/worldskillshungary/videos/374677230802111

Share This
X