Harmincöt hektáron fejlesztik a Határ Úti Ipari Parkot Debrecenben

2020.05.22 | COVID-19, Gazdaság, Hajdú-Bihar, Hírek

Egy nemrég indult átfogó beruházásnak köszönhetően újabb befektetőkkel bővülhet a dinamikusan fejlődő gazdasági terület. Elsősorban a kis- és középvállalkozásokat célozzák meg.

Megállás nélkül dolgoznak a munkagépek a Határ úti Ipari park legújabb beruházásán. A szakemberek jelenleg az alapvető földmunkákat, illetve az aszfaltozáshoz és a csatornázáshoz szükséges előkészületeket végzik.

A 35 hektáros fejlesztési területen egymilliárd forintból valósítanak meg egy három ütemből álló beruházást a mostani és a leendő befektetők számára. A Határ úti ipari parkot fejlesztő és üzemeltető Xanga cégcsoport vezérigazgatója szerint fontos a folyamatos fejlődés, hiszen az ipari park a gazdaság egyik motorja a városban.

– Nagyon fontos a fejlesztés a már korábban betelepült és ide költöző vállalkozások számára. Az első ütem egy utat, kerékpárutat, kapcsolódó infrastruktúrát és térvilágítást fog jelenteni – mondta el Herdon István vezérigazgató.

A Határ úti ipari parkban mintegy 60 vállalkozás működik, ahol több, mint 6000 munkavállalót foglalkoztatnak.

Jelenleg hat építkezés folyik és folyamatos az érdeklődés, ezért jelentős ez a fejlesztés is. A beruházással már 130 hektárra nő az ipari terület nagysága. A mostani projekt elsősorban a kis- és középvállalatokat célozza meg. A tájékoztatón Papp László polgármester kiemelte: Debrecen és a Közép-európai Régió a válság ellenére is példaértékű.

– A Közép-Európai régió versenyképessége ebben a helyzetben felértékelődik. Költséghatékony, jó megoldásokkal, megfelelő adózási környezettel nagyon komoly versenyképességi előnyünk van a világ más régióival szemben. Ennek bizonyítéka részben itt látható, ebben az ipari parkban – hangsúlyozta Papp László.

A beruházáshoz a Határ úti ipari parkot fejlesztő és üzemeltető Xanga cégcsoport csaknem 315 millió forintos vissza nem térítendő támogatást kapott.

A munka első ütemét várhatóan három hónap múlva fejezik be. A következő két ütemben többek között egy összekötő utat hoznak létre a Kishegyesi úttal, amely városközlekedési szempontból is jelentős fejlesztés lesz.

Szerző, forrás: Somorjai Soma, Dehir.hu
Fotó: Dehir.hu

Share This
X