Január végéig meghosszabbítják az 50 százalékos bértámogatást a turizmusban és a vendéglátásban

2020.12.09 | adózási kedvezmények, COVID-19, Gazdaság, Hírek

A vendéglátás, a szálláshely, a művészet, a szórakoztatás és a szabadidő szektorokban az 50 százalékos bértámogatást jövő év január végéig fenntartjuk, így 140 ezer munkahelyet véd meg a kormány – jelentette be Varga Mihály a turizmus és a vendéglátás területének ágazati képviselőivel tartott egyeztetését követően.

A pénzügyminiszter kijelentette: amennyiben később az ágazat szereplői kezdeményezik, az intézkedések meghosszabbíthatók.

Varga Mihály közölte: az ágazati szereplők jelezték, hogy bár az eddigi kedvező intézkedések nagy segítséget jelentettek a fennmaradásukban, a veszélyhelyzet meghosszabbításával a munkahelyek védelme érdekében további segítségre van szükségük. A kormány ezért a bértámogatás januárig történő meghosszabbítása mellett döntött azzal, ha az ágazat szereplői kezdeményezik, további hosszabbítás is lehetséges.

Az adó- és járulékkedvezmények kapcsán a miniszter kifejtette, hogy azok is megmaradnak, így az ágazatban működő vállalkozások mentesülnek a munkáltatói adóterhek megfizetése alól. Az eddigi lépéseket kiterjesztjük az utazásszervezéssel foglalkozó cégekre is – tette hozzá Varga Mihály megemlítve, hogy a gazdaság újraindításában a magyar turisztikai szektornak is eredményesen kell részt vennie. Ehhez most az kell, hogy a költségvetés oldaláról is segítsük a fennmaradásukat, és megőrizzük a munkahelyeket – fogalmazott a tárcavezető.

Forrás: Pénzügyminisztérium

Share This
X