Kamaránk is részt vett a „Mi a pálya?” Műszaki Pályaválasztó Fesztiválon

2019.11.27 | Hírek

November 26-án, a Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpontjában rendezték meg a Mi a pálya? Műszaki Pályaválasztó Fesztivált, ahol a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara színvonalas standdal képviseltette magát.

A Kamara standjainál szimulátorok segítségével próbálhatták ki a pályaválasztás előtt álló diákok a különböző mesterségek csínját-bínját. A VR-szemüvegeken keresztül négy szakmacsoport virtuális valóságában – építőipar, kreatív szakmák, vendéglátás és járműipar –  szerezhettek élményeket a tanulók. A valósághű toronydaru és festő, fényező szimulátor is egyedülálló élményt kínált. Aki részt vett a VR szimulátor élményben, és megforgatta a szerencsekereket, hasznos és érdekes ajándékokat nyert.

A Kamara munkatársai segítettek eligazodni az érdeklődőknek pályaválasztási és továbbtanulási kérdésekben is. A nagyszabású és rengeteg látogatót vonzó eseményen több mint 150 diák tette magát próbára egy-egy virtuális szakmában az iparkamara standjainál, valamint több mint 40 szülő kapott részletes tájékoztatást a szakmatanulás lehetőségeivel kapcsolatban. A délelőtt 9-től délután 4-ig tartó pályaválasztó fesztiválra három turnusban érkeztek a tanulók Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből.

A rendezvénysorozat öt éve indult útjára, évente 11 000 fiatalnak segítve a pályaorientációban.  A fesztivál elsődleges célja minden évben, hogy élményalapú elven megismertesse a műszaki pályát a diákokkal, felszínre hozva műszaki érdeklődésüket a modernizáció, a digitalizáció, az okos megoldások alkalmazása terén.

Share This
X