Kérdőív az Intelligens Szakosodási Stratégia (S3) tervezéséről

2020.02.19 | Hírek

A 2021-2027-es európai uniós programozási ciklus tervezési feladatainak egyik meghatározó pontja az Intelligens Szakosodási Stratégia (S3) tervezése. A dokumentum elkészítése és a stratégia megvalósítása az új ciklusban az uniós források lehívásának a feljogosító feltétele.

Az S3 tervezés egyik célja azonosítani azokat az erősségeket és nagy potenciállal bíró fejlesztési területeket, amely alapján meghatározhatók az S3 prioritások. Hasonlóan a korábbi programozási időszakhoz, az S3 prioritásokhoz való illeszkedés elvárt cél lesz a jövőbeni pályáztatás folyamatában is.

Az előző S3 prioritásai alapvetően ágazati szinten jelölték a fejlesztési irányokat. Ehhez képest az új programozási időszakban az S3 prioritások sokkal inkább ágazatközi jellegűek lesznek, így a legfontosabb társadalmi-gazdasági-környezeti kihívásokat fedik majd le.

Az S3 prioritások tervezésnek kulcseleme az EDP (Entrepreneurial Discovery Process) folyamata, amelynek lényege a vállalkozói, egyetemi, kutatóintézeti szféra és a társadalmi szereplők minél szélesebb körének bevonása a tervezési folyamatba. Ennek egyik legfontosabb állomását képezi az alábbi online kérdőív kitöltése. A kérdőív az érintettek véleményét méri fel az alábbi fő területek mentén:

  • tervezett fejlesztési, beruházási irányok
  • együttműködési tervek
  • helyi, térségi erősségek, fejlesztési irányok, amelyek szükségesek Magyarország versenyképességének növeléséhez
  • a vállalkozási szektor modernizálásához szükséges területek

Az online kérdőív kitöltése által véleményükkel segíteni tudják az S3, illetve az uniós források felhasználásának tervezését a következő (2021-2027 közötti) költségvetési időszakra.

A kérdőív az alábbi linkre kattintva kitölthető:

http://kerdoiv.nkfih.gov.hu/limesurvey/index.php?sid=58753&lang=hu

Share This
X